22/06/2019 | Yazar: Kaos GL

​7. İzmir Onur Haftası kapsamında Queer Vegan Söyleşi LGBTİ+ ve vegan aktivistlerin katılımıyla gerçekleşti.

“Gelecek ikili değil, gelecek türcü değil” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

7. İzmir Onur Haftası kapsamında Queer Vegan Söyleşi LGBTİ+ ve vegan aktivistlerin katılımıyla gerçekleşti.

7. İzmir Onur Haftası kapsamında Queer Vegan Söyleşi LGBTİ+ ve vegan aktivistlerin katılımıyla dün (21 Haziran) TYKE kafede gerçekleşti. Kaos GL Derneği’nden Aslı Alpar’ın sunumuyla başlayan söyleşide LGBTİ+ aktivizmi ile türcülüğe karşı mücadelenin ortaklıklarına odaklanıldı.

Alpar konuşmasında heteroseksizm ve ikili cinsiyet rejimi ile hayvan sömürüsünün tarihsel toplumsal benzerliklerine değindi. Heteroseksizmin ve türcülüğün yarattığı ayrıcalıklı gruplarla ötekileştirilen grupların ortaklığına dikkat çeken Alpar, tarihsel maddeci yöntemle “gelecek ikili değil, gelecek sınıflı değil, gelecek türcü değil” dedi.

Benzer tepkiler

“Biseksüel olarak birisine açıldığımda ya da vegan olduğumu birisi ile paylaştığımda çok benzer tepkiler alıyorum” diyen Alpar benzer tepkileri sıraladı, “’Kadın kadına nasıl yapıyorsunuz’ sorusu ile ‘peynir yemeden nasıl yaşıyorsunuz’ soruları, her ikisi için de ‘günah’ denilmesi, ‘dış güçlerin oyunu’ denilmesi bunlardan bir kısmı.”

Söyleşi, türcülüğün ve heteroseksizmin “normal” ve “anormal / sapkın” kavramlarının nasıl ürettiğinin tartışılması ile devam etti.

kaosGL.org’da yayımlanan Queer aktivizm vegan aktivizmin neresinde başlıklı yazı dizisinden alıntıların ardından söyleşi katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.


Etiketler: yaşam
İstihdam