13/09/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Bu yıl ikinci yaşını kutlayacak olan Genç LGBTİ+ Derneği bol sürprizli bir dönemi müjdeliyor.

Genç LGBTİ+ Derneği: Sürprizlere hazır olun! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bu yıl ikinci yaşını kutlayacak olan Genç LGBTİ+ Derneği bol sürprizli bir dönemi müjdeliyor.

Yaz aylarının bitmesi ile birlikte LGBTİ+ dernek ve toplulukları hararetli bir hazırlık içinde. Yeni dönem hazırlıklarına başlayan ya da son rötuşlarını yapan dernek ve topluluklara bir yıllık planlarını sorduk. Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve artıların haklarını savunan, heteroseksizme karşı mücadele eden dernek ve topluluklar geçen yılki hangi etkinliklerini bu yıl da sürdürecekler hangilerinden vazgeçtiler, lubunyalara yeni vaatleri neler? Bu soruların yanıtı ve daha fazlası “Eylül’de Gel” yazı dizisinde.

Eylül’de Gel yazı dizisinde bugün İzmir Genç LGBTİ+ Derneği var. Bu yıl ikinci yaşını kutlayacak olan Genç LGBTİ+ Derneği bol sürprizli bir dönemi müjdeliyor. Sözü Dernek’ten Barış’a bırakalım:

“Genç LGBTİ+ Derneği yeni dönemde dolu dolu bir programla geliyor. Şu aralar danışmanlık kapasitemizi arttırmaya ve önümüzdeki etkinlikleri planlamaya çalışıyoruz yoğun bir şekilde. 10 Eylül’de ilk gönüllü toplantımızı aldık. Açılma sohbetleri, aile buluşmaları gibi düzenli olarak sürdürdüğümüz etkinliklerimiz olacak dönem içerisinde.”

Aktivistler için yeni bir okul

“Geçtiğimiz sene Aktivizm Okulu ismiyle yaptığımız aktivistlere yönelik kapasite geliştirme çalışmasını bu sene yeni bir formatla ‘Kampanya Okulu’na çevirdik. Katılımcılar program boyunca bir kampanyanın sıfırdan dizayn edilip yürütülmesine adım adım şahit olacak ve bu kampanyanın birer parçası olarak uygulamalı bir çalışma yürütecekler.”

“Artık bir klasik haline gelen LGBTİ+ Gençlik Festivalimizin üçüncü senesi için de çok güzel planlarımız var ama bu kadar önceden spoiler vermeyelim biraz da merakta kalın.”

Genç LGBTİ+ iki yaşında!

23 Eylül, 20 Kasım, 1 Aralık gibi önemli tarihler için de etkinlik hazırlığı içerisindeyiz şu aralar. Ayrıca bazı sürprizlerimiz de olacak yıl içerisinde ama şimdiden çıtlatıp sürprizi bozmak istemem. Son olarak Aralık ayında ofisimizin 2. yılı dolmuş olacak, e hep birlikte güzel bir kutlama da yapacağız tabi ki. Daha fazlası için bizi takipte kalın ya da gelin birlikte örgütlenelim!

İlgili haber:

Kocaeli LGBTİ+ İnisiyatifi bol gullümlü, bol çaylı bir döneme bekliyor

Muamma LGBTİ+ İnisiyatifi yeni döneme hazır

Keskesor LGBTİ+ ‘atölyelere devam’ diyor

Özgür Gökkuşağı sinemada, futbolda, tarihte, her yerde

SPoD: Yeni döneme yeni etkinlikler


Etiketler: yaşam
İstihdam