17/06/2019 | Yazar: Kaos GL

Genç LGBTİ+ Derneği, İzmir Valiliği’nin 7. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası etkinliklerini yasaklamasına ilişkin açıklama yayınladı: “Bu yasakların gittikçe güçlenen LGBTİ+ hareketine yönelik bir yıldırma politikası olduğunu biliyoruz.”

Genç LGBTİ+: “İzmir LGBTİ+ Onur Haftası’nın yanında, sürecin takipçisiyiz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

 

Genç LGBTİ+ Derneği, İzmir Valiliği’nin 7. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası etkinliklerini yasaklamasına ilişkin açıklama yayınladı: “Bu yasakların gittikçe güçlenen LGBTİ+ hareketine yönelik bir yıldırma politikası olduğunu biliyoruz.”

İzmir Valiliği, gönüllülerin emekleriyle düzenlenen 7. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası’nı; haftanın başamasına üç gün kala yasakladı.  Genç LGBTİ+ Derneği, yasağa ilişkin açıklamasında “Bu yasaklar, LGBTİ+'ların yıllardır LGBTİ+fobiye karşı taleplerinde ne kadar haklı olduğunun bir kere gözler önüne sermiştir” dedi.

“Derneğimiz sürecin takipçisi”

Genç LGBTİ+ Derneği’nin yayınladığı açıklamanın tam metni şöyle:

“17 – 23 Haziran tarihleri arasında yapılacağı açıklanan 7. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası’nın, İzmir Valiliği tarafından “2917 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve Uygulanmasına Dair Yönetmelik ile 5442 sayılı ilk idaresi kanunun 11/A-C maddeleri gereğince ilimizde yaşayan insanların huzur ve güvenliğinin kişi dokunulmazlığının tasarrufa müteallik emniyetin, kamu güvenliği ve esenliğinin sağlanması milli güvenlik kamu düzeni, suç işlemenin önlenmesi genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması olası şiddet ve terör olaylarının önüne geçmek amacı” gerekçe gösterilerek yasaklanmasını Genç LGBTİ+ Derneği olarak kınıyoruz.”

“Aynı zamanda Antalya Onur Haftası ve Mersin Onur Haftası etkinliklerinin eş zamanlı yasaklanmasının da gittikçe güçlenen LGBTİ+ hareketine yönelik bir yıldırma politikası olduğunu biliyoruz. Bu yasaklar, LGBTİ+'ların yıllardır LGBTİ+fobiye karşı taleplerinde ne kadar haklı olduğunun bir kere gözler önüne sermiştir. LGBTİ+ hareketinin yaşam hakkı dahil temel haklarından mahrum bırakıldığı, üretim alanlarında tamamen yok sayıldığı, kamusal alanlarda açık nefrete ve şiddete maruz kaldığı gerçeği görmezden gelinerek Onur Haftası’nın yasaklanmasını Genç LGBTİ+ Derneği olarak tamamen anti-demokratik bulduğumuzu belirtmek isteriz. Bu süreçte İzmir LGBTİ+ Onur Haftası’nın yanındayız. Derneğimiz sürecin takipçisi olacaktır.”

İlgili haber

İzmir Valiliği, 7. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası’nı yasakladı

İzmir LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi: “Emeğimiz, kimliğimiz, bedenimiz kadar sokaklar da bizimdir!”

 


Etiketler: insan hakları
İstihdam