07/11/2019 | Yazar: Kaos GL

Genç LGBTİ+ Derneği, Kaygı ile Başa Çıkma Psiko-Eğitim Grubu’na davet ediyor.

Genç LGBTİ+, Kaygı ile Başa Çıkma Psiko-Eğitim Grubu’na çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir Genç LGBTİ+ Derneği, Kaygı ile Başa Çıkma Psiko-Eğitim Grubu’na davet ediyor.

Psikolog Şimşek Yiğit Yücel’in yürütücülüğünde gerçekleşecek olan psiko-eğitim grubu; katılımcıların duygu, düşünce ve davranışlarını ayırt edebilme, kaygı duygusunu tanıma ve ifade edebilme ve rahatsız edici derecede deneyimlenen kaygıyla etkili başa çıkabilme becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

Gruplar, 18-30 yaş arası LGBTİ+’ların katılımına açık olup en fazla 15 kişiden oluşacak. Çalışma, 5 hafta boyunca her pazar günü ortalama 2 saat 30 dakikalık oturumlarla gerçekleştirilecek. Yücel; katılımcıların, yaşadıkları güçlüklerle baş etme becerilerini geliştirebilmeleri adına programın tamamına katılmalarını öneriyor.

Kaygı ile Başa Çıkma Psiko-Eğitim Grubu’na katılmak için başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Psikolog Şimşek Yiğit Yücel kimdir?

Lisans eğitimini, 2016 yılında Ege Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamlamıştır. Lisans eğitimi ve sonrasında; özel eğitim kurumları, psikolojik danışmanlık merkezleri, Manisa Sevgi Evleri’nde staj ve LGBTİ+ ile sığınmacı ve göçmen alanında çalışan çeşitli sivil toplum örgütlerinde gönüllülük yapmıştır. 2017 yılından bu yana ise Genç LGBTİ+ Derneği’nde gönüllü olarak çalışmakta, eğitim ve psiko-sosyal destek alanında çalışmalar yürütmektedir. Şu anda 2018 yılında başladığı Ege Üniversitesi’nde Aile Danışmanlığı ve Kadın Çalışmaları yüksek lisans programlarına devam etmektedir.


Etiketler: sağlık
İstihdam