20/03/2020 | Yazar: Kaos GL

Antalya’da genç LGBTİ+’lar bir araya geldi ve gençlik çalışmalarını konuştu.

Genç LGBTİ+’lar Antalya’da buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Antalya BİZ Derneği, Kaos GL’nin Gökkuşağı Etkinlikleri kapsamında 14 Mart’ta Antalya Atatürk Kültür Parkı’nda gençlik buluşması düzenledi.

Etkinlik, Antalya Biz Derneği’nin gençlik alanında çalışan gönüllüsü Merih Aydın’ın kolaylaştırıcılığında gerçekleşti.

Aydın, buluşmayı KaosGL.org’a şöyle aktardı:

“Cıvıl cıvıl bir buluşma gerçekleştirdik. Antalya’da yeni dönem gençlik çalışmaları için neler planlanabilir, ne gibi aktiviteler organize edilebilir, elimizde kullanabileceğimiz kaynaklar nelerdir ve nasıl değerlendirebiliriz, görünürlüğü sağlamak adına ne gibi çalışmalar yürütülebilir gibi soru başlıkları üzerinde durduk. Buluşmada Antalya’da, özellikle kampüste ne gibi bilinçlendirme çalışmaları yapacağımızı ve LGBTİ+ aktivizminde paydaşlar ve ağ kurma adına neler yapabileceğimizi konuştuk. Gençlik grubunun daha fazla etkin çalışabilmesi için daha dikkat ve ilgi çekici faaliyetler yürütebiliriz diye düşündük. Kaos GL dergileri üzerinden çalışmalar yürütmeye, kampüste daha görünür bir LGBTİ+ ortamı yaratabilecek aktiviteler planlamaya, daha coşkulu ve bilinçli bir gökkuşağı gençliği için adım atmaya, var olan gençlik iletişim grubunu kapatıp daha etkin bir gençlik grubu açmaya karar verdik.”

*Bu etkinlik İsveç Kalkınma Ajansı (SIDA) tarafından desteklenen Kaos GL Derneği’nin “Gökkuşağı Projesi” kapsamında yapılmıştır.


Etiketler: yaşam
İstihdam