07/02/2019 | Yazar: Kaos GL

Genç LGBTİ+ Derneği, yeni ofisinde hizmet vermeye devam ediyor.

Genç LGBTİ+, yeni ofisinde! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Genç LGBTİ+ Derneği, yeni ofisinde hizmet vermeye devam ediyor.

İzmir Genç LGBTİ+ Derneği, ofis değiştirdi. Ofisin yeni adresi şöyle: Kıbrıs Şehitleri Caddesi, No:151, Daire:8, Konak/İzmir.

Danışmanlık hizmetleri

Yeni ofisinde kaldığı yerden devam eden Genç LGBTİ+’nın danışmanlık hizmetleri şöyle:

Yüz yüze akran danışmanlığı

Fizikî şartları el verdiği sürece ofiste, randevu usulüyle verilen akran temelli bir hizmet. Bireylerin ihtiyaç duydukları konularda akranlarından yardım ve destek almasını amaçlıyor. Her insanın biricik olduğu bilinciyle, eleştirmeden ve yargılamadan yürütülen bu hizmetten yararlanmak ve randevu almak için sosyal medya hesaplarından Genç LGBTİ+ Derneği’ne ulaşabilirsiniz.

Çevrimiçi danışmanlık

Genç LGBTİ+ Derneği danışmanlarına ulaşabileceğiniz en hızlı yollardan birisi de online danışmanlık. İhtiyaç gidermek ya da kendini güçlendirmek için yüz yüze danışmayı çeşitli nedenlerle tercih etmemiş veya imkânı olmayan kişiler için sunuluyor. FacebookTwitter ve Instagram yoluyla veya danisma@genclgbti.org adresine e-posta yollayarak ulaşabilirsiniz.

Telefon hattı

Yardım ve/veya destek alanın doğru ve güvenilir bilgi alma kaynaklarından birini de telefon hattı oluşturuyor. Tıpkı yüz yüze ve çevrimiçi danışmanlık hizmetleri gibi telefon hattıyla sağlanan görüşmelerin içeriği de korunuyor. Facebook sayfası üzerinden takip edebileceğiniz çalışma saatleri içerisinde Genç LGBTİ+’ya 0(232) 464 03 30 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Hukuki danışmanlık

Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinden doğan hak temelli taleplere yönelik hukuki danışmanlık veriliyor. Gönüllü avukat ağıyla verilen danışmanlık kapsamında doğrudan bir avukatlık hizmeti bulunmamasının yanı sıra daha çok hukukî olarak kapasite güçlendirmeyi ve bilgi edinmeyi sağlayan bir danışmanlık hizmeti olarak işleyişte. Ayrıntılı bilgi için hukuk@genclgbti.org adresine e-posta ile ulaşabilirsiniz.

Akademik danışmanlık

Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğiyle alakalı olarak oluşturulan akademik materyallerin hazırlanması sürecinden, bu materyallerin değerlendirilmesi sürecine kadar verilen danışmanlığı kapsıyor. Akademik kaynağa erişim, oluşturulan dokümanların yaygınlaştırılması ve bu dokümanların geliştirilmesi için yazılı ya da sözlü desteği içeriyor.

Uzman yönlendirmesi

Verilen tüm danışmanlık hizmetlerinin dışında doğrudan bir uzmanı gerektiren taleplerde ilgili uzmana erişimi kolaylaştırmayı sağlıyor. Talebe göre destek ve/veya yardımın güçlendirilmesi için tercih ediliyor. Çeşitli iş birlikleriyle oluşturulmuş ve güçlendirilmeye devam eden uzman ağlarıyla, talebin gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla verilen bir hizmet.


Etiketler: yaşam
nefret