21/12/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

Kanada’da gençlik alanında çalışan sosyal hizmeti uzmanı Tess Vo, 16 Aralık Pazar günü ‘Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum’da genç LGBT’lere yönelik çalışmalarını anlattı.

Genç LGBT’lere Sosyal Hizmet Nasıl Verilmeli? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kanada’da gençlik alanında çalışan sosyal hizmeti uzmanı Tess Vo, 16 Aralık Pazar günü “Ayrımcılıklara Karşı Sempozyum”da genç LGBT’lere yönelik çalışmalarını anlattı.
 
Toronto’da Griffin Centre’da “LGBT Programı”nı yürüten Tess Vo, ana hedeflerinin farklılıklar üzerine politika geliştirmek, farklıları kutlamak ve farklılıkların kaynaklara erişimi nasıl etkilediğini tespit etmek olduğunu belirtti. Oturumu katılan öğrencilere “sizin sosyal hizmet öğrencileri olarak farklılıkları tespit ediyor olmanız çok önemli,” dedi.
 
Merkezlerine gelen gençlerin kendilerine açılmadıklarını fark ettiklerinde bir ihtiyaç tespiti yaptıklarını anlatan Vo şunları söyledi: “Genç LGBT’ler geldiği zaman gençler pozitif bir tutumla karşılanacaklarına ilişkin bir mesaj almıyorlardı. Ayrıca çalışanlarımız arasında açık LGBT bireyleri istihdam etmemiz gerektiğini fark ettik.”
 
Vo, sosyal hizmet çalışanlarının kişilerin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerini ifşa etmemeleri ve onlara kendilerini tanımladıkları şekilde seslenmeleri gerektiğinin de altını çizdi.
 
“Yine aynı şekilde, çalıştığımız yerde olumlu mesajlar içeren materyaller kullanmamız gerektiğini anladık. Trans bireylerin olduğu resimlerin bulunması, erkek erkeğe, kadın kadına görünürlüğü sağlayan görseller kullanmanın önemli olduğunu fark ettik.” 

Etiketler: insan hakları, sağlık
nefret