25/07/2017 | Yazar: Kaos GL

Sosyal Hizmet Gençlik Derneği’nin düzenlediği 7. Gençlik Kampı’nda LGBTİ+ hakları ve sık sorulan sorular atölyesi gerçekleşti.

Gençlik kampında LGBTİ+ hakları atölyesi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Hizmet Gençlik Derneği’nin düzenlediği 7. Gençlik Kampı’nda LGBTİ+ hakları ve sık sorulan sorular atölyesi gerçekleşti.

Sosyal Hizmet Gençlik Derneği’nin Datça’da düzenlediği 7. Gençlik Kampı’nda LGBTİ+ hakları ve sık sorulan sorular atölyesi gerçekleşti. Sosyal hizmet adayı gençlere yönelik yapılan atölyede, Kaos GL’den Seçin Tuncel homofobi ve transfobiyle mücadele, Kaos GL Derneği’nin çalışma alanları üzerine konuştu.

Medyada LGBTİ+ görünürlüğünden cinsiyetçi oyunlara sık sorulan sorular

Seçin Tuncel, konuşmasına Kaos GL’nin mücadele tarihiyle başladı. Kuruluşundan bugüne Kaos GL Dergisi’nin düzenli olarak yayımlandığını, medyanın önemli bir güç olduğunu belirtti. Etkinlikte LGBTİ’lerin yaşadığı ayrımcılıklara değinen Tuncel, homofobinin ve transfobinin LGBTİ’lerin hayatını ciddi bir şekilde etkilediğini ifade etti. Tuncel konuşmasını Kaos GL’nin verdiği danışmanlıklardan bahsederek sürdürdü.

Sık sorulan sorular atölyesinde LGBTİ+ hakları, medyada LGBTİ+ görünürlüğü ve medyadaki homofobiden seks işçiliği ve seks işçilerinin haklarından cinsiyetçi oyunlara dek geniş bir alanda sorulan soruları yanıtlayan Tuncel konuşmasını, heteronormatif toplumda sosyal hizmetlerin önemini vurgulayarak sonlandırdı.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
İstihdam