13/03/2018 | Yazar: Kaos GL

Generali Türkiye CEO’su Maurizio Pescarini, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinde cinsel yönelim eşitliği vurgusu yaptı.

Generali Sigorta’dan cinsel yönelim eşitliği vurgusu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

 

Generali Türkiye CEO'su Maurizio Pescarini, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinde cinsel yönelim eşitliği vurgusu yaptı.

Türkiye’de 153 yıldır faaliyet gösteren Generali Sigorta, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde "Çeşitlilik ve Dahiliyet" politikası ve uygulamalarını çalışanlarla yüz yüze konuştu. Etkinlikte Generali CEO'su Maurizio Pescarini şirketleri açısından cinsel yönelim eşitliğini vurguladı.

“Farklılıklarımız bizi güçlü kılıyor”

Maurizio Pescarini "Generali Grup olarak çeşitlilik ve kapsayıcılığı, teşvik edilip desteklenmesi gereken, değerler olarak görüyoruz. Generali açısından, çeşitlilik görünür yahut görünmeyen dini inançlar, cinsel yönelim, değerler, tercihler, eğitim gibi nitelikteki farkların anlaşılması, tanınıp takdir edilmesi ve bunlara değer verilmesidir. Dahiliyet ise Generali bünyesindeki herkesin, tüm farklılıkların dâhil edilerek çalışanlarımızın kendi potansiyellerinin tamamına ulaşmaları doğrultusunda teşvik edilmeleri anlamına gelmektedir. Farklılıklarımızın bizi daha güçlü kıldığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Özel sektör çalışanı LGBTİ’ler ne durumda?

Kaos GL Derneği 2015'ten bu yana LGBTİ çalışanların Türkiye’nin özel sektör istihdamındaki durumunu anlamak ve emek gücüne tam, eşit ve özgür katılımlarını sağlama çabalarına katkı sunmak için hazırladığı  “Türkiye'de Özel Sektör Çalışanı Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İntersekslerin Durumu” raporu 2017 yılı verileri yayınlandı. Raporun tamamına ulaşmak için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam