04/04/2017 | Yazar: Yıldız Tar

George Michael anısına açık hava partisi: Hadi dışarı çıkalım, gün ışığında, ay ışığında!

George Michael’ın çarka çıktığı parkta parti verilecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

George Michael anısına açık hava partisi: Hadi dışarı çıkalım, gün ışığında, ay ışığında!

Aralık 2016’da hayatını kaybeden, otopsi nedeniyle 94 gün boyunca gömülmeden bekletilen ve nihayetinde geçtiğimiz hafta gömülen George Michael’ı anma etkinlikleri devam ediyor.

Hayranları, 8 Nisan'da onu anmak için Londra’nın kuzeyindeki Hampstead Heath’te bir parti düzenleyecek. Parti için seçilen mekan ise öylesine bir yer değil. Hampstead Heath, dünyaca ünlü bir çark mekanı. Michael’ın da sıklıkla gittiği ve üzerine şakalar yaptığı bir yer.

‘İffetsiz harekete’ cevap: Hadi dışarı çıkalım!

Hayranların parti için seçtiği zaman da Michael açısından önemli bir tarih. Michael Nisan 1998’de ABD Beverly Hills’te bir tuvalette gözaltına alındı. Gerekçe, “iffetsiz harekette bulunmak”tı. Michael’ın buna cevabı ise açık havada cinsel ilişki manifestosu “Outside” şarkısı oldu.

Camden LGBT Forumu ve Londra Queer Turu ortaklığında bu tarihi günde, Michael’ın da pek sevdiği mekanda bir parti yapılacak. Parti, Michael’ın temsil ettiği cinsel özgürlüğe adandı.

“Bu fikri eğlenceli bulurdu”

Şarkıcı, aktivist ve partinin organizatörlerinden Alex Green, Ham&High gazetesine yaptığı açıklamada George’un ne kadar önemli bir gey ikonu olduğunu hatırlamak gerektiğini söyledi:

“George Michael anısına çok fazla etkinlik yapıldı ama hiçbiri onun LGBT aktivizmine odaklanmadı. Onun da çok sevdiğini bildiğimiz için çarka çıkmakla ilgili bir şey yapmak istedik. Bu fikri komik ama yerinde bulacağını düşünüyoruz.

“İfşa edilmesine verdiği karşılığı kutluyoruz”

Londra Queer Turu grubundan Neil Andrew ise George Michael’ın Outside şarkısına gönderme yaparak, “Dışarı çıkıyoruz” dedi ve ekledi:

“Onun cinsel yöneliminin kendi arzusu dışında, çirkin bir şekilde ifşa edilmesinin ardından kontrolü ele almasını ve Outside şarkısı ile bu durumu cinsellik ve cinsel özgürlüğün kutsamasına dönüştürmesini kutlayacağız.”

Etkinliğin afişi şöyle:

*Çarka çıkmak: LGBTİ argosu Lubunca’da seks ya da partner aramak için dolaşmak. Cruising kelimesini çarka çıkmak şeklinde çevirmeyi uygun gördük.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam