27/10/2009 | Yazar: Bawer Çakır

Habertürk ve Takvim gazetelerinin CHP'li Ataşehir Belediyesi'nde işe girdiği haberlerini yalanlayan futbol hakemi, Federasyon'un eşcinsel olduğu için kendisine görev vermemesini Avrupa Parlamento

Gey Hakem CHP'li Belediyede İşe Girdiği Haberlerini Yalanladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Habertürk ve Takvim gazetelerinin CHP'li Ataşehir Belediyesi'nde işe girdiği haberlerini yalanlayan futbol hakemi, Federasyon'un eşcinsel olduğu için kendisine görev vermemesini Avrupa Parlamentosu'nda anlatacak.
 
Eşcinsel olduğu gerekçesiyle görev verilmeyen hakem Halil İbrahim Dinçdağ, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Ataşehir Belediyesi'nde işe girmediğini, konuyla ilgili haberlerin gerçek olmadığını bianet'e söyledi.
 
Hâlâ işsiz olduğunu ve iş aradığını anlatan Dinçdağ, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) açtıkları davanın başlamasını beklediğini söyledi. "Eğer Türkiye'deki hukuktan sonuç alamazsam Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuracağım" dedi.
 
Habertürk ve Takvim Dinçdağ'ın işe alındığını iddia etti
Habertürk gazetesi, Dinçdağ'ın CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'i arayarak "Deşifre oldum, kimse iş vermiyor. Ne olur yardım edin" dediğini, Sevigen'in de bunun üzerine Dinçdağ'ı Ataşehir Belediyesi'nde işe yerleştirdiğini yazdı.
 
Takvim gazetesi de belediyede halkla ilişkiler bölümünde işe başlayan Dinçdağ'ın "Bana sahip çıkan herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde bir açıklama yaptığını iddia etti.
 
Bu haberlerin yalan olduğunu açıklayan Dinçdağ, "Böyle bir gelişme yok. Hâlâ işsizim ve iş arıyorum. Diğer yandan da hukuki mücadelemi sürdürüyorum" diye konuştu.
 
CHP'li Ataşehir Belediyesi'nde işe girdiği yönündeki haberleri yapan gazetecileri arayarak işe girmediğini, kendisine de böyle bir teklif yapılmadığını anlattığını" anlatan Dinçdağ, "haberin düzeltilmesini istediğini, ancak böyle bir düzeltme yapılmadığını da sözlerine" ekledi.
 
Cinsel yönelimi nedeniyle çalışma hakkının elinden alındığını belirten Dinçdağ, geçtiğimiz hafta sonu Ankara'da yapılan Lezbiyen, Gey ve Biseksüel İşçi Buluşması"na katıldı. Eşcinsel olduğu deşifre edilince görev verilmeyen Dinçdağ, "Bu ayrımcılıkla mücadele etmek için sessiz kalmamak ve birlikte mücadele etmek gerekiyor" dedi.
 


AP milletvekillerinden Dinçdağ'a destek
Bu arada Sabah Gazetesi'nin haberine göre Avrupa Parlamentosu'ndan (AP) üç milletvekili Dinçdağ'ı yaşadığı hak ihlalini anlatması için AP'de konuşmaya davet etti.
 
Avrupa Parlamentosu'ndan gelen Alman, İtalyan ve Fransız milletvekilleri Dinçdağ ile İstanbul'da görüştü. Dinçdağ görüşmenin çok olumlu geçtiğini ve milletvekillerinin kendisine, "Bu davayı sonuna kadar takip edeceğiz. Türkiye ilgilenmezse bile biz takip edeceğiz" dediklerini belirtti.


Etiketler: insan hakları
İstihdam