12/06/2006 | Yazar: Kaos GL

Merkezi Londra'da bulunan Gey Polis Birliği, 2-6 Ağustos 2006 tarihleri arasında İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenecek konferansa Türkiyeli polisleri de davet etti.

Merkezi Londra'da bulunan Gey Polis Birliği, 2-6 Ağustos 2006 tarihleri arasında İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenecek konferansa Türkiyeli polisleri de davet etti. Emniyet Genel Müdürlüğü teklifi düşünüyor.

KAOS GL

Eşcinsellerin polis olarak yaşadıkları mesleki sorunlara ve polis örgütlerinde yaşadıkları ayrımcılığa karşı kurulan Gey Polis Birliği’nin (Gay Police Association) düzenlediği konferansa İsveç ve İngiltere hükümetlerinden danışmanlar da katılacak.

Konferansta; insan hakları ve ihlallerinin nedenleri, insan ve uyuşturucu kaçakçılığında küresel mücadele, iş hayatında aşağılanmayı engellemek ve eşit davranılmasıyla ilgili hazırlanan projenin tartışması ile polis teşkilatında HIV/AIDS alanında çalışmak konuları tartışılacak. Polisler, kendi aralarında grup oluşturarak konferans kapsamı dışındaki konuları da tartışabilecek.

Gay Polis Birliği, konferanslar dışında eğlenceyi de unutmadı. Polisler, Stockholm'ün 'Pride' adlı eğlence merkezindeki barlarda eğlence düzenleyecek. Polisler için alışveriş turları yapılacak. Konferans için İsveç'e gelecek polislere, iki otelde indirimli odalar ayarlandı. Katılımcılar otele çift olarak kalacaksa günlük 75 avro, tek olarak kalacaksa 60 avro ödeyecek.

Kaynak: Ufuk Türkyılmaz, Akşam, 9 Haziran 2006

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam