13/12/2018 | Yazar: Aslı Alpar

İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre Rusya’daki “gey propaganda yasağı” LGBT+ çocukların ve gençlerin hayatını tehdit ediyor.

“Gey propaganda yasağı” çocukları ve gençleri tehlikeye atıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre Rusya'daki “gey propaganda yasağı” LGBT+ çocukların ve gençlerin hayatını tehdit ediyor.

Fotoğraf: “Destek Yok: Rusya'nın ‘Gey propaganda’ Yasası LGBT+ Gençleri Tehlikeye Atıyor” Raporu’nun ön kapağındaki fotoğraf Rus bloger Zhenya Svetski.

Rusya'nın 2013 yılından beri sürdürdüğü “gey propaganda yasağı” yeni bir rapora göre, LGBT+ çocukların ve gençlerin hayatını tehdit ediyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından yayımlanan 92 sayfalık “Destek Yok: Rusya'nın ‘Gey propaganda’ Yasası LGBT+ Gençleri Tehlikeye Atıyor” isimli rapor “gey propaganda yasağının” LGBT’lere karşı nefreti artırdığına ve bu durumun özellikle çocuklar ve gençler üzerinde olumsuz etki yarattığına dikkat çekiyor.

Yasa çevrimiçi bilgiye erişiminin önünü kesti

Rapora göre bu yasa, Rusya'daki LGBT+’lara yönelik damgalama, taciz ve şiddetin yoğunlaşmasına neden oldu. Yasa aynı zamanda çocuk ve gençlerin çevrimiçi bilgiye erişiminin önünü kesti ve bu nedenle birçok LGBT+ çocuk ve ergen destek grupları ile ruh sağlığı profesyonellerinin hizmetlerine erişemiyor.

Homofobi ürünü

İnsan Hakları İzleme Örgütü bu yasanın klasik bir homofobi örneği olduğunu belirtiyor. Yasanın siyasi kazanç uğruna savunmasız ve dezavantajlı grup olan LGBT+’ları hedeflediğine dikkat çekiyor.

“Her zaman tehlike altındayız”

İnsan Hakları İzleme Örgütü’ne konuşan Rusya’da yaşayan 18 yaşındaki bir trans şunları söyledi: “Kitle iletişim araçları çoğu insana korkunç yaratıklar olduğumuzu öğretiyor, insanların buna inandığını biliyoruz, bu yüzden her zaman tehlike altındayız.”

İlgili haberler:

Rusya’da “gey propaganda yasağı” delindi

Rusya’daki LGBTİ+’lar için: Tüm renkleri destekle!

Putin’in ‘makyajlı’ tasviri yasaklandı

Yasaklara ve önyargılara karşı: “Bir aradayız”

Pride kadran "eşcinsel propaganda" yasağına takıldı

 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam