06/04/2010 | Yazar: Kaos GL

“Successfull Mr. and Mrs.

Gey Sitelerindeki Yorum Yüzünden Öpüşme Kalktı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
“Successfull Mr. and Mrs. Pells” adlı dizinin yerli versiyonu “Mükemmel Çift”teki gey öpüşme sahnesi daha çekilmeden gey sitelerinde yapılan yorumlar yapımcıyı tedirgin etti. Dizinin yapımcısı Endemol Türkiye'nin patronu Ansı Elagöz, dizinin senaryosunu değiştirdi.

Arjantin kökenli olan ve bir TV kanalında yaşanan olayları konu alan dizide başrolleri Tardu Flordun ile Songül Öden paylaşıyor. Çekimlerine geçen ay Kartal'da 1200 metrekarelik bir stüdyoda kurulan TV platosunda başlanan dizinin birinci bölümünün finalinde orjinal hikâyeye göre Tardu Flordun kanalın patronunun oğluyla öpüşecekti.

Elagöz rolü Flordun'a teklif ettiğinde kanalın patronunun oğlu yerine çirkin ve şişman bir kızı olduğu yönünde alternatif bir senaryo daha hazırladıklarını iletti. Ancak Flordun, orijinal senaryodaki gibi bir erkekle öpüşme sahnesinde de oynayabileceğini söyledi. 

Basına yansıyınca...
Bu durumun basına yansımasının ardından gey siteleri Türk dizi tarihinde ilk kez bir gey dizisinin çekileceğini sevinçle duyurdu ve konuyla ilgili çok sayıda yorumlar yapılmaya başlandı.

Dizinin yapımcı Elagöz, yorumları görünce “Mükemmel Çift’in bir gey dizisi olarak algılanmaması için senaryodaki öpüşme sahnesini değiştirdi.

Elagöz şöyle dedi: “Tardu dizide evli bir spiker ancak kanalın patronunun oğluyla da ilişkisi var. Patronu oynayan Zafer Algöz, birinci bölümde kazara onun ölümüne neden oluyor. Bunun üzerine ona tıpa tıp benzeyen bir adam bulup kanala getiriyor. Gey vurgusu birinci bölümde var ve sadece bir sahneden ibaret... Yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak için senaryoyu değiştirdik.”


Etiketler: kültür sanat
İstihdam