13/06/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

İstanbul’da polis tarafından darp edilen bir LGBT aktivisti savcılığa çıkarılmadan serbest bırakılırken, üç LGBT aktivisti de gözaltı sırasında polisin homofobisine maruz kaldı.

Gezi Parkı Gözaltılarında Polis Homofobisi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Gezi Parkı direnişinde İstanbul’da 4 LGBT aktivisti de polis şiddetine maruz kaldı. Polis tarafından darp edilen bir aktivist savcılığa çıkarılmadan serbest bırakılırken, üç aktivist de gözaltı sırasında polisin homofobisine maruz kaldı.
 
Polise Danışana Gözaltı!
Gezi Parkı direnişi sırasında dün 3 LGBT aktivisti polis tarafından keyfî bir şekilde gözaltına alındı. Aktivistler, cinsel yönelimleri sebebiyle polis tarafından aşağılanmaya maruz kaldıklarını belirtti.
 
Dün saat 14:00 sularında Kurtuluş’ta yeni taşındıkları evin elektriğini nereden açtırabileceklerini öğrenmek için polise danışan üç LGBT aktivisti, Gezi Parkı direnişi sırasında yaşanan gözaltılardan nasibini aldı. Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Birimi’ne götürülen aktivistler, cinsel yönelimleri sebebiyle polis tarafından aşağılandıklarını söylediler.
 
Polis Şiddeti Marjinal Ayrımı Yapmıyor!
Kaosgl.org’a konuşan Avukat Türker Vatansever, aktivistlerden birinin taşıdığı üzerinde “LGBT Blok” yazan zincir yüzünden aktivistlerle dalga geçildiğini ifade etti.
 
Vatansever, “LGBT akvitisti 3 kişiden 2’si, savunmalarında cinsel yönelimlerinden ötürü polis tarafından aşağılandıklarını belirtse de bu tutanaklara geçmedi. Savcı ‘şikâyetiniz varsa müracaat savcılığı’na başvurun’ dedi” şeklinde konuştu. Aktivistler, daha sonra serbest bırakıldı.
 
Gözaltına alıp serbest bırakmaların oldukça hızlı ilerlediğini kaydeden Vatansever, yaşananların direnişe katılanları korkutma amacıyla göstermelik yapıldığını söyledi.
 
Direnişe Yardıma Polis Şiddeti!
Bir önceki gün ise akşam saat 23:30 sularında Gezi Parkı için ilaç ve gıda yardımı götüren LGBT aktivisti Hasan Yavuz polis tarafından durduruldu. “Bunları Gezi Parkı’ndaki teröristlere yardım için mi götürüyorsun?” diye soran polislere “evet, insanlık yapıyorum, yardım ediyorum, kötü mü?” diye cevap veren Yavuz itilerek yere düşürüldü ve darp edildikten sonra gözaltına alındı. 4 saat gözaltında tutulan Yavuz, adlî muayene için hastaneye ve doktora götürülmedi, savcılığa da çıkarılmadı. Avukatlarının karakola gelmesinin ardından serbest bırakılan Yavuz, kendisini darp eden polislere dava açtı.  

Etiketler: yaşam
İstihdam