16/01/2019 | Yazar: Gözde Demirbilek

Gillette’in taciz ve zorbalığı konu alan reklam filmi 10 milyonun üzerinde izlendi.

Gillette’den taciz ve zorbalığa karşı reklam filmi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gillette’in taciz ve zorbalığı konu alan reklam filmi 10 milyonun üzerinde izlendi.

“Erkekler için en iyisi” sloganlı tıraş bıçağı markası Gillette, taciz ve zorbalığı konu alan bir reklam filmi yayınladı. 13 Ocak’ta yayınlanan reklam filmi, üç günde 10 milyonun üzerinde izlendi.

“Erkekler için en iyisi bu mu?” ile kendi sloganı üzerinden bir soru ile başlayan reklamda, taciz ve akran zorbalığı işaret eden sahnelerde dış ses “Çok uzun süredir devam ediyor” diyor ve ekliyor: “Ondan (zorbalık) saklanamayız ve ona (taciz) gülmemeliyiz.”

“Nihayet bir şeyler değişti ve geri dönüşü olmayacak. Çünkü biz erkekler için en iyisine inanırız” diyen dış sesten sonra, ekrana gelen görüntüde oyuncu Terry Crews “Erkeklerin, diğer erkekleri sorumlu tutmaları gerekiyor” diyor.

Reklam filmi “Bugün bu reklam filmini izleyen erkek çocukları yarının adamları olacak” diye bitiyor.

Gillette kim için en iyisi?

YouTube’da yaklaşık 170 bin yorum alan videonun aldığı “Gillette, cisgender (natrans) erkek çocukları için en iyisi”, “Ahlâki tavsiyeler için teşekkürler son zamanlarda çocuk işçiliğinden kazanç sağlayan çok uluslu şirket”, “Gillette'e göre, erkekler sadece erkek oldukları için zehirli ve kötüdür. Üzgünüm Gillette, dünyanın çoğu sandığınız kadar aptal, sade ve mantıksız değil” yorumları dikkat çekiyor.

Türkçe altyazılı hâli ise Gillette Türkiye kanalında yayınlanmadı.  


Etiketler: medya
İstihdam