11/11/2008 | Yazar: Anıl Üver

ILGA Dünya Konferansı sonunda ilk defa dağıtılan Go Visible (görünür ol) ödülleri Filistin’den ASWAT, Lübnan’dan MEEM ve Kırgızistan’dan LABR

ILGA Dünya Konferansı sonunda ilk defa dağıtılan Go Visible (görünür ol) ödülleri Filistin’den ASWAT, Lübnan’dan MEEM ve Kırgızistan’dan LABRYS adlı gruplar arasında paylaşıldı. Ödüller sahiplerine Avusturya ve Avrupa Yeşiller Partisi milletvekili Ulrike Lunacek tarafından verildi.

Birincilik ödülünü alan ASWAT Arapça’da ‘ses’ anlamına geliyor. Grup Israil’de yaşayan Filistinli biseksüel ve lezbiyen kadınlar için çalısmalar yapıyor. Kadınlar için evlenmeden, bağımsız bir şekilde yaşamanın son derece zor olduğu toplumlarda, kendilerine dayatılan cinsiyet rollerine karşı çıkarak bir yol çizmek büyük cesaret isteyen bir iş. ASWAT gibi, MEEM ve Labrys grupları da bulundkları bölgelerdeki lezbiyen, biseksüel ve transgender kadınlara destek sağlamaktalar.

‘Go Visible’ ödülü, kişisel ve sosyal alanda kendi eşcinsellikleriyle açık bir şekilde, tutucu ve zorlu toplumlarda binbir güçlüklere gögüs gererek faaliyetlerde bulunan genç LGBT insiyatiflerine verilmelidir. Bu aktivistler aile, arkadaş ve iş çevrelerinde yürüttükleri çalısmalarla adım adım görünmezlik perdesini kaldırarak yaşadıkları toplumun ataerkil ve homofobik düşünce tarzlarını değiştirmektedirler’ diyen Lunacek bu yıl ilki verilen ödüle Orta Doğu’dan, Orta Asya’dan, Latin Amerika’dan, Afrika’dan ve Avrupa’dan toplam 21 ülkeden 25 grubun başvurduğunu belirtti.

Bundan sonra her iki yılda bir verilmesi öngörülen ödül, ILGA Dünya konferansları sonunda kazanan adaylara verilecek.

Ödülü kazanan gruplar hakkında daha fazla bilgi icin:

www.aswatgroup.org/english

www.kyrgyzlabrys.livejournal.com

www.meemgroup.org

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam