03/09/2009 | Yazar: Kaos GL

Almanya’da 90’lı yıllarda başlayan ve uzun ömürlü olmayan girişimlerin ardından Berlin’de kurulan Türkiyeli Eşcinseller Derneği GLADT ( Gays and Lesbians aus der Türkei), onuncu kuruluş yıldönümünü

Almanya’da 90’lı yıllarda başlayan ve uzun ömürlü olmayan girişimlerin ardından Berlin’de kurulan Türkiyeli Eşcinseller Derneği GLADT ( Gays and Lesbians aus der Türkei), onuncu kuruluş yıldönümünü kutluyor. 

Berlin’den Gürkan Buyurucu’nun haberi.
 
Berlin’de Türkiye kökenli eşcinsellerin serüveni, 90’lı yıllarda haftalık toplantılar düzenleyen Eşcinsel Enternasyonal adlı erkek eşcinseller grubuyla başlamıştı. Kalabalıklaşan katılımcılar arasında Türkiye asıllıların çoğunluğu ve ihtiyaçlardaki farklılıklar Türkiye kökenli eşcinsellerin kendi toplantılarını, Enternasyonal erkek eşcinseller grubundan bağımsız olarak organize etmelerine kadar gitti.
 
LesMigraS, Siyahî ve göçmen lezbiyenler grubu da ilk toplantılarını 1999’dan itibaren düzenlemeye başladı. Türkiyeli Eşcinseller Derneği ve Lezbiyen Danışma Merkezine bağlı olarak Siyahî ve göçmen lezbiyenler grubu, o zamandan bu zamana iki güçlü göçmen eşcinsel hareketi olarak meydanlarda yerini aldı.
 
Bugün bünyesinde, eşcinsel erkekleri barındırmasının yanı sıra eşcinsel kadınlar ve trans kimlikli insanlardan da oluşan GLADT, kardeş örgütüü LesMigraS’la birlikte Berlin’in başlıca eğlence mekanlarından olan SO 36’da 10. Yılını kutlayacak.(AE)
 
İlgili bağlantılar:

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam