04/06/2012 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Bir televizyon programında kürtaj hakkında ‘Anası olacak kişinin hatasından dolayı çocuk niye suçu çekiyor. Anası kendini öldürsün’ diyen Melih Gökçek’e yanıt Üniversiteli Kadın Kolektifi tarafından verildi.

Gökçek’e Yumurtalı Protesto Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Bir televizyon programında kürtaj hakkında “Anası olacak kişinin hatasından dolayı çocuk niye suçu çekiyor. Anası kendini öldürsün” diyen Melih Gökçek’e yanıt Üniversiteli Kadın Kolektifi tarafından verildi.
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İzmir Caddesi’nde incelemelerde bulunurken yaptığı açıklamalar dolayısıyla kadınların protestolarıyla karşılaştı.
 
Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi iki kadın tarafından atılan yumurtaların isabet etmesiyle Gökçek korumalarına talimat vererek kadınları yakalattı. Duruma müdahale eden CHP üyesi bir kadın “Rahmimizi korumak size mi kaldı” dediği için o da gözaltına alındı.
 
Melih Gökçek’in koruması tarafından “Sen kadınsın terbiyeli olacaksın” diyerek bir kez daha hakarete maruz kalan kadınlar, önce ayakkabı mağazasına götürüldüler. 3 kadın gözaltına alındı.
 
“Kadın düşmanı, hırsız Gökçek, oğlunla Ankara’yı yedin doymadın, iki yumurta yetmez sana” diye sloganlar atan kalabalık Melih Gökçek’in mağazadan çıkmasını bekledi.
 
Gökçek daha sonra polis kordonu ve korumalarının oluşturduğu koridordan kaçarak uzaklaştı. 
 
Fotoğraflar: Gülistan Aydoğdu/kaosgl.org

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: yaşam, siyaset
nefret