03/02/2016 | Yazar: Ömer Akpınar

Çocukları LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) olan ailelerin hikâyelerini anlatan ‘Benim Çocuğum’ belgeseli Cuma günü Bakü’de gösterilecek.

Gökkuşağı aile belgeseli ‘Benim Çocuğum’ Bakü yolcusu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çocukları LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) olan ailelerin hikâyelerini anlatan “Benim Çocuğum” belgeseli Cuma günü Bakü’de gösterilecek.

Gökkuşağı aile belgeseli “Benim Çocuğum”, 5 Şubat Cuma akşamı Bakü’de seyirci karşısına çıkacak. Şimdiye kadar Türkiye’nin pek çok yerinde ve yurtdışında gösterimleri yapılan film Azerbaycan’da ilk kez gösterilecek.

“İsa’nın annesiyle tanışmak istiyorum”

Yönetmenliğini Can Candan’ın yaptığı filmin gösterimi için LGBT Aileleri İstanbul Grubu LİSTAG’dan Metehan Özkan ile filmde de yer alan ebeveynlerden Günseli Dum Bakü’ye gidiyor.

Azad LGBT grubunun düzenlediği etkinlikle ilgili kaosGL.org’a konuşan Dum, “Azerbaycan denince ilk aklıma gelen, 2014 Ocak ayında bu grubun kurucularından olan aktivist İsa Şahmarlı’nın intiharı” dedi ve ekledi:

“Bizim filmimizi davet ettiklerinde beni en çok heyecanlandıran şu oldu: Acaba LGBT çocukların anneleri, yakınları ile buluşup kucaklaşmak mümkün olacak mı? İsa’nın annesi ile tanışıp geç de olsa acısını paylaşmak istiyorum.”

“Azeri toplumunda görünürlüğü artırarak homofobi ile mücadeleye katkı sunmayı becerebilirsek ne mutlu bize” diyen Dum, gösterim sonrası etkinliğe katılanların sorularını yanıtlayacak.

“Mənim Uşağım” Bakü’de

Etkinliği düzenleyen Azad LGBT’den Lala Mahmudova ise kaosGL.org’a yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Gösterim Azerbaycan’daki ilk büyük LGBT etkinliği olacağından toplumda LGBT meselelerinin tartışılmasına yol açacak. Bu belgesel ailelerin LGBT çocuklarına nasıl davranmaları ve onları kabullenmeleri gerektiğini göstererek Azerbaycan’da olsun, dünyada olsun insanlara olumlu bir mesaj veriyor.”

“Mənim Uşağım” adıyla gösterilecek filmin LGBT aktivizmine güç katacağına inandığını belirten Mahmudova, “bu etkinlik insanları LGBT toplumuna ve onların hayatlarına başka bir açıdan bakmaya davet edecek” diyor.

Cuma akşamı yerel saatle 19:00’da gerçekleştirilecek gösterime ilişkin ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili haberler:

Azerbaycan’da LGBT aktivisti intihar etti

Azerbaycan’dan homofobiye karşı video çalışması: O’nu seviyorum

"Eşcinselliği dışarıdan hoşgörmeyle işin bittiğini zannedenlerdendim"


Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam