14/12/2012 | Yazar: Umut Güner

İstanbul’da Kafe Pi’nin LGBT’lere yönelik ayrımcılık yaptığını söyleyen Gökkuşağının Kızılı bir açıklama yayınladı.

Gökkuşağının Kızılı: Kafe Pi LGBT’lere Ayrımcılık Yapıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul'da Kafe Pi’nin LGBT’lere yönelik ayrımcılık yaptığını söyleyen Gökkuşağının Kızılı bir açıklama yayınladı.
 
Aralarında üyeleri de bulunan 4 kişinin 2 Aralık Çarşamba günü akşamı, Kafe Pi’ye aralarında LGBT'ler olduğu gerekçesiyle alınmadığını söyleyen Gökkuşağının Kızılı, başlatılan hukuki mücadelenin de takipçisi olacağını belirtti.
 
Gökkuşağının Kızılı’nn yayınladığı açıklama: 
 
Kendimizi korumasını biliriz!
 
Aralarında Gökkuşağının Kızılı üyelerinin de bulunduğu dört üniversite öğrencisi, 12 Aralık Çarşamba akşamı girmek istedikleri Kafe Pi’ye içlerinde LGBT’ler olduğu gerekçesiyle alınmamış, kendilerine yönelik ayrımcı tutumu kabullenmemeleri üzerine güvenlik görevlileri tarafından darp edilmişlerdir.
Kafe Pi işletmecilerine ve güvenlik görevlilerine sesleniyoruz!
 
Darp ettiğiniz kişiler ayrımcılığa, faşizme ve gericiliğe karşı verilen örgütlü mücadelenin parçasıdır. Onlara dönük ayrımcılık, hepimizin öfkesini çeker. Onlara yönelik her saldırının hesabını birlikte sorarız.
 
LGBT’lere yönelik saldırılardaki artış, AKP’nin toplumu gerici bir program doğrultusunda dönüştürmesiyle doğrudan bağlantılıdır. AKP’ye boyun eğmeyen bizler, kendimizi her türlü fiziki saldırıdan korumasını da biliriz.
 
Kafe Pi arkadaşlarımızdan özür dilemeli, üyelerimizi darp eden güvenlik görevlileri ile ilişkisini kesmelidir.
Başlatılan hukuki sürecin takipçisi olacağımızı ilan ediyor, saldırıyı protesto etmek için Kafe Pi önünde bir basın açıklaması örgütlenmesi için kamuoyunu harekete geçmeye çağırıyoruz.
Gökkuşağının Kızılı

İletişim: gokkusagininkizli@gmail.com  


Etiketler: yaşam, gezi/mekan
İstihdam