22/04/2014 | Yazar: Tunca Özlen

Sosyalist LGBT örgütü Gökkuşağının Kızılı üyeleri, dün işyerlerinin özelleştirilmesine karşı Kurutuluş Parkı’nda direnen Yatağan işçileriyle buluştu.

Sosyalist LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) örgütü Gökkuşağının Kızılı (GK) üyeleri, dün işyerlerinin özelleştirilmesine karşı Kurutuluş Parkı’nda direnen Yatağan işçileriyle buluştu.
 
GK üyeleri Kolej metrosundan direniş alanına kadar "Her Yer Taksim Her Yer Direniş!" pankartının arkasında "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz", "Yatağan işçisi yalnız değildir", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" sloganlarıyla yürüdüler. "Ülkenin onuru Yatağan işçisi!" sloganlarıyla direniş alanına giren GK üyelerini işçiler alkışlar ve "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!" sloganıyla karşıladı. İşçiler kendileriyle dayanışmaya gelen GK üyeleriyle tek tek tokalaştılar.
 
Grubu temsilen bir işçi yaptığı konuşmasında direniş sürecini, polis baskısını ve sınıf dayanışmasının önemini vurguladı, 1 Mayıs’ın yaklaştığını hatırlattı. GK adına yapılan konuşmada ise,  kapitalizmin LGBT’leri yok sayarken işçileri ezdiği, LGBT’leri geleceksizliğe iterken bir yandan özeleştirme politikalarına hız verdiği, düşmanın da kurtuluşun da ortak olduğu vurgulandı. Konuşmaların sonunda hep bir ağızdan "Yaşasın sınıf dayanışması!" sloganı atıldı.
 
Yatağan işçileri Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın tam karşısında direnişlerine devam ediyorlar. Tek ihtiyaç duydukları ise daha fazla dayanışma…
 
Ziyaretten karelere Facebook üzerinden ulaşabilirsiniz.  

Etiketler: yaşam
İstihdam