28/02/2014 | Yazar: Tunca Özlen

Sosyalist LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) örgütü Gökkuşağının Kızılı, yerel seçimlere dair tutumunu belirlemek üzere dün Ankara’da bir toplantı gerçekleştirdi.

Gökkuşağının Kızılı Yerel Seçimleri Değerlendirdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Sosyalist LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) örgütü Gökkuşağının Kızılı, yerel seçimlere dair tutumunu belirlemek üzere dün Ankara’da bir toplantı gerçekleştirdi.
 
Toplantıda önümüzdeki seçimlerin “genel seçim” havasında geçeceği, toplumun farklı kesimlerinin taleplerinden ziyade siyasi partilerin makro siyaseti öne çıkardıkları, partilerin LGBT’lerin taleplerine bu bütünlüğü gözeterek yer vermeleri gerektiği ifade edildi.  
 
Hangi partiden kaç LGBT’nin kaçıncı sıradan aday olduğu tartışmasının LGBT taleplerinin önüne geçtiği, asıl olanın siyasi partilerin uzun vadeli dönüşümü ve bunun toplumdaki karşılığı olduğu konuşuldu. Hangi yerellikte olursa olsun belediye meclislerine girmeyi başaran aktivistlerle dirsek teması kurulması kararlaştırıldı.
 
Farklı siyasi partilerden LGBT aktivistlerinin yerel seçimlerde belediye meclislerine aday olmalarında, hareketin son yıllarda büyük bir ivme kazanmasının yanı sıra Gezi Direnişi’nin de önemli payı olduğu vurgulandı. Bundan sonraki aşamanın Meclis’e LGBT temsilci göndermek olduğu, bu sayede sistem içi mücadelenin sınırlarına bir adım daha yaklaşılacağı ve köklü bir düzen değişikliğine duyulan ihtiyacın daha fazla açığa çıkacağı belirtildi.  
 
Gökçe Pişkin: “Homofobiyle Mücadelede Yolumuz Uzun”
Toplantıya davet edilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi üyesi Gökçe Pişkin, kendi partisinde yaşanan değişime dair tecrübe ve gözlemlerini paylaştı.
 
CHP’nin bir LGBT politikası oluşturmasında ve bunun tabana yansımasında öncülüğü Gençlik Kolları’nın yaptığını aktaran Pişkin, dönüşüm sürecinin Gezi Direnişi’nden önce başladığını ve yalnızca seçimlerle ilişkilendirilemeyeceğini ifade etti.
 
Kurumsal homofobinin tasfiye edilmesinin uzun soluklu bir mücadele konusu olduğunu belirten Pişkin, bu noktada LGBT görünürlüğünün kilit rol oynadığına dikkat çekti. LGBT görünürlüğünün yaygınlaşması ile birlikte tabanın da bilinçlenme sürecine gireceği, yaratılan farkındalığın zamanla temel metinlere de yansıyacağını söyleyen Pişkin, geleceğe dair umutlu olduğunu sözlerine ekledi.
 
İstanbul başta olmak üzere farklı illerde Gençlik Kolları bünyesinde kurulan LGBT Komisyonları’nın çalışmaları hakkında bilgi veren Pişkin, komisyonların oluşturduğu raporların yön gösterici nitelikte olduğunu ifade etti.
 
Toplantı, dayanışmayı yükseltmenin bir sembolü olarak hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.  

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam