26/11/2019 | Yazar: Gözde Demirbilek

Yine Yeni Yeniden 90’lar podcast serisi “90’ların iyisine kötüsüne nur yağarken” feminist ve kuir perspektiften gölgede kalanların peşine düşüyor.

Gölgede kalanlar: Yine Yeni Yeniden 90’lar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İlker Hepkaner ve Sezgin İnceel’in Ekim ayının ortasında ilk bölümünü yayınladığı “Yine Yeni Yeniden 90’lar” podcast serisi, onların deyimiyle “90’ların iyisine kötüsüne nur yağarken” feminist ve kuir akademisyenlerin neleri hatırladığına ve neleri eleştirdiğine odaklanıyor.

On yılın bütününe geniş bir yelpazeden bakmak yerine gölgelerde kalanların peşine düşen ikili ilk bölümde “saman alevi” gibi parlayan ve bir daha gündem olmayan, ikinci bölümde icra ettikleri eserler ve klipleriyle medyada “kötü kadınlar” olarak lanse edilen sanatçıları konuşuyor. İkili, üçüncü ve dördüncü bölümde “queer moment” kavramına Türkçe bir bakış getirerek “90’ların Kafa Karıştıran Anları”nı konu alıyor. Son bölümde ise dünyaya açılan 90’lar sanatçılarının izini sürüyor. Her hafta Perşembe günü yeni bölümü yayınlanan serinin 28 Kasım’da çıkacak 6. bölümünün konusu “90’lar ve İmaj” olacak.

Mustafa Sandal’ın “Aramızda Top Var” şarkısından Orhan Atasoy’un Gemiler klibine, feminist bir yükseliş olarak görülen “Dağları Deldim” şarkısında “Magazin malı güllü dallı motorlar gibi” benzetmesine, Tarkan’ın çeşitli sanatçılar tarafından Zeki Müren’e benzetilmesine, Emel Müftüoğlu’nun korkuyorum klibinin perde arkasına; gölgede kalanların konu olduğu Yine Yeni Yeniden podcast serisine Spotify’dan ya da web sitesinden göz atabilirsiniz.

Ayrıca serinin Facebook, Twitter ve Instagram sayfalarını takip edebilirsiniz. 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam