27/03/2018 | Yazar: Aslı Alpar

ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ndan Özgür, son katılım tarihi 30 Mart olan “Afiş” yarışmasını neden düzenlediklerini, seçilecek afişin neleri yansıtacağını anlattı.

“Gri yasaklarının gökkuşağının renkleri karşısında duramayacağına inanıyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ndan Özgür, son katılım tarihi 30 Mart olan “Afiş” yarışmasını neden düzenlediklerini, seçilecek afişin neleri yansıtacağını anlattı.

Fotoğraf: 5. ODTÜ LGBTİ Onur Yürüyüşü, Mayıs 2015

ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’nın düzenlediği "Yasak" temalı afiş yarışması devam ediyor. Son katılım tarihi 30 Mart olan afiş yarışmasınından hareketle ODTÜ LGBTİ+ Dayanışma’dan Özgür ile bir önceki yıl düzenledikleri logo ve bu yıl düzenledikleri afiş yarışmasını konuştuk. Özgür, seçilecek olan afişin LGBTİ+ yasağına ses vereceğini, ODTÜ’de 21 yıldır süren LGBTİ+ mücadelesini temsil edeceğini ve topluluğun politik duruşunu yansıtacağını söyledi.  

"Yaşadığımız coşkuya insanları dahil edebilmek için yarışma düzenliyoruz"

Logo yarışmasının ardından bu yıl da afiş yarışması düzenliyorsunuz. Logo için yarışma fikri nereden çıkmıştı ortaya?

21 yıldır kampüsümüzde görünürlük mücadelesi veren LGBTİ+'lara karşı fobiyi kırıp nefes alınabilir alanlar yaratmaya çalışan mücadele biraz da bunca zamandır gelen ilkeleri doğrultusunda kurumsal bir yapıda ilerlemek istiyordu. Resmi bir altyapı kazanmak da bunun parçası olduğundan hareketin temsili bir logoya ihtiyacı olduğunu düşünüyorduk. Yaşadığımız coşkuya insanları dahil edebilmek, mücadelenin uyandırdığı hisleri aynı zamanda profesyonel bir açıyla yorumlanabilmesi için logo yarışmasını başlattık. Logomuzun yarışmasını açtığımızda çok yoğun bir erişime ulaştı ve de tabii çok sayıda güzel eser de geldi.

Geçen yıl açtığınız yarılmada seçtiğiniz ve Dayanışma’nın logosu olan eser sizi nasıl cezbetti?

Dayanışmanın mücadelesini yansıttığını düşündük. Seçilen eser griden çıkan rengârenk gökkuşağını simgeliyordu. Hareket eden, renge ilerleyen bir yoruma sahip olduğu için o tasarımı seçtik.

"Grileri gökkuşağının renklerine boyayacağız"

Afiş yarışmasına katılan eserlerden neler bekliyorsunuz?

Aslında logomuzun da anlattığı hikâyeye benzer olarak LGBTİ+ olmanın bile politik bir durum olduğu günümüzde kendileri gibi gri yasaklarının gökkuşağının renkleri karşısında duramayacağına inanıyoruz. Var olduğumuzu haykırmak, haklarımızı istemenin en temel özgürlük olduğuna inanıyor "Yasak" temalı Onur Haftası ile yasakları aşmayı, grileri gökkuşağına boğmayı hedefliyoruz.

Onur Haftası hazırlıkları nasıl gidiyor?

Her telden etkinlikle kâh eğlenerek kâh ciddiyetle neden onur duyduğumuzu anlattığımız geniş bir yelpazede etkinlikler hazırlıyoruz.

İşte tam bu noktada afişimizin de ortak bir coşkuyla, mücadelenin varoluş direnişine inancını gösterebilmek istiyoruz. Herkesi bu coşkuya ortak olmaya davet ediyoruz!

Son katılım: 30 Mart Cuma

Yarışmaya katılım için son tarih 30 Mart. 30 Mart Cuma gününe dek eserlerin, PDF veya 300 dpi-JPG formatında odtulgbti@gmail.com adresine gönderilmesi ve eserle birlikte katılımcının adı, kendini kısaca tanıtan özgeçmişi ekte yer alması gerekiyor. Kazanan afiş 7 Nisan’da açıklanacak.

İlgili haber:

ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması “Yasak”lara inat afişinizi bekliyor


Etiketler: yaşam
İstihdam