03/12/2007 | Yazar: Barış Sulu

Küresel Eylem Grubu (KEG) 8 Aralık’ta İstanbul’da yapacağı eylem öncesinde Ankara

Güneş de rüzgar da bize yeter! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Küresel Eylem Grubu (KEG) 8 Aralık’ta İstanbul’da yapacağı eylem öncesinde Ankara ve İzmir’de miting düzenledi. 1 Aralık’ta Ankara’da yapılan mitingde eşcinseller ve transeksüeller de vardı. Kaos GL ve Pembe Hayat aktivistleri ellerinde gökkuşağı bayraklarıyla ''‘Kyoto’yu imzala’'' dediler.

8 Aralık’ta tüm dünyada küresel ısınmaya karşı gerçekleşecek küresel eylemin İstanbul ayağını organize eden Küresel Eylem Grubu, 1 Aralık’ta Ankara ve İzmir’de ‘hazırlık’ mitingi düzenledi. Ankara’da gerçekleşen mitingde Kaos GL ve Pembe Hayat aktivistleri de vardı.

Saat 15:00’de Abdi İpekçi Parkı’nda gerçekleşen mitingde küresel ısınma ve nükleer enerjinin zararları hakkında konuşmalar yapıldı. ‘Nükleer enerjiye hayır’, ‘Kyoto’yu imzala’ yazılı pankartların taşındığı mitinge destek veren eşcinsel ve transeksüel dernekleri Kaos GL ve Pembe Hayat ellerinde gökkuşağı bayraklarıyla ‘Nükleer Santrale Hayır’ dediler.

8 Aralık’ta ne var?

77 ülke temsilcisi, Endonezya Bali'de yapılacak Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği toplantısına katılacak.

Eylemler neden düzenleniyor?

Hükümetlere küresel ısınmaya karşı uyarıda ve çağrıda bulunmak için...

KEG ne istiyor?

Türkiye’nin bir an önce Kyoto Protokolü’nü imzalamasını…

Kyoto Protokolü nedir?

Kyoto Protokolü, sera etkisi yaratan gazların salımlarını (emisyon) kısmak üzere sanayileşmiş ülkelere çeşitli hedefler belirleyen uluslararası bir anlaşmadır. Sera etkisi yaratan gazlar, kısmi de olsa, küresel ısınmanın, yani küresel ısının yeryüzündeki hayatı tehdit edecek derecede artmasının nedenleri arasında gösteriliyor. 1997 yılında oluşturulan protokol, 1992'de imzalanan bir çerçeve anlaşmada belirlenen ilkelere dayanıyor. Anlaşma, uluslararası hukuk içinde bağlayıcı olabilmek için, 1990'da sera etkisi yaratan gaz salımlarının en az yüzde 55'inden sorumlu olan ülkelerin imza atmış olmasını şart koşuyor. Anlaşma, dünyadaki bütün salımın yaklaşık dörtte birinden tek başına sorumlu olan ABD'nin 2001'de çekilmesiyle ciddi şekilde sarsılmıştı.Türkiye henüz protokolü imzalamış değil.

KEG’e nasıl ulaşabilirim?

• Avi Haligua: 0 532 396 25 07

• Nuran Yüce: 0 555 863 16 36

www.kureseleylem.org

*Konuyla ilgili haberler:

[[‘Türkiye Kyoto'yu imzala, küresel ısınmayı durdur!’]]
Etiketler: insan hakları
İstihdam