19/03/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Güney Kore’de beş trans, operasyon geçirmeden resmî belgelerde cinsiyetlerini değiştirebilmek için açtıkları davayı kazandı.

Güney Kore Translara ‘Ameliyat Oldun mu?’ Diye Sormaktan Vazgeçiyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Güney Kore’de beş trans, operasyon geçirmeden resmî belgelerde cinsiyetlerini değiştirebilmek için açtıkları davayı kazandı.
 
Seul’de beş trans bölge mahkemesinde cinsiyet değişikliği için bir dava açtılar. Davacılardan K. adlı bir trans erkek histerektomi olduğunu; fakat rahminin alınmasından ötürü çeşitli tıbbî sorunlar yaşandığını söyledi.
 
23 yıldır bir erkek olarak yaşadığını belirten davacı, resmî belgelerde kadın olarak göründüğünden iş başvurularında sıkıntı yaşadığını ve bu yüzden sadece geçici işlere başvurduğunu ekledi.
 
15 Mart'ta alınan kararla Güney Kore'de transların resmî belgelerde cinsiyet değişikliği yapabilmeleri için operasyon geçirmeleri şartı aranmayacak.
 
Translar Bizi Eğlendirsin, Sorunlarından Bahsetmesinler!
Ülkede trans görünürlüğünü sağlayan en önemli figürlerden pop star Harasu başarılı bir kariyere sahip. Ne var ki, Güney Kore’de her hafta trans meselelerini tartışmayı planlayan XY That Girl adlı bir talk show muhafazakârlardan gelen protestolar sonucu ilk bölümünün ardından yayından kaldırıldı.  

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret