30/05/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Drag queenler, Seul sokaklarını boyadı: “Kamusal alanda birlikte ve kalabalık oluşumuz, queerin kabulü için bir kilometre taşı!”

Güney Kore’de ilk drag queen yürüyüşü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Drag queenler, Seul sokaklarını boyadı: “Kamusal alanda birlikte ve kalabalık oluşumuz, queerin kabulü için bir kilometre taşı!”

Güney Kore’de ilk defa drag queen yürüyüşü gerçekleşti. 26 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşen yürüyüş, Güney Kore’deki LGBTİ+ aktivistleri tarafından “kilometre taşı” olarak nitelendirildi.

Ülkenin başkenti Seul’de gerçekleşen yürüyüşün organizatörlerinden Yang Heezy “Güney Kore’de cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği üzerine güvence yok, haklar yetersiz” dedi. Heezy, bu yürüyüşlerin toplumda farkındalığı arttıracağına inanıyor.

Lola Bank adlı başka bir drag queen ise, Seul sokaklarında dragların varlığının tarihi bir an olduğunu belirtti. “Kamusal alanda birlikte ve kalabalık oluşumuz, queerin kabulü için bir kilometre taşı. Hayatım boyunca kadınlığım ve erkekliğimle uğraştım, şimdi bana bir erkeğin nasıl olması gerektiğini söyleyenleri umursamıyorum.”

Yürüyüş esnasında orada olan sokak satıcısı Lee Hyang, yürüyüşle ilgili mutlu olduğunu söyledi: “Burada böyle bir yürüyüşün olması, tüm turistlerin katıldığını görmek, Güney Kore'nin dünyaca ünlü olduğunu hissettiriyor. Mutluyum, bu harika!”

Fotoğraflar: Ed Jones / AFP / Getty


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam