24/12/2009 | Yazar: Bahadır Ural

15 Aralık 2009 tarihinde polis Gürcistan'da ILGA-Avrupa'nın üye organizasyonu olan ve LGBT insan hakları için mücadele veren Inclusive Foundation'a bir baskında bulundu ve a

Gürcistan'daki LGBT Derneğine Polis Baskını  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
15 Aralık 2009 tarihinde polis Gürcistan'da ILGA-Avrupa'nın üye organizasyonu olan ve LGBT insan hakları için mücadele veren Inclusive Foundation'a bir baskında bulundu ve aynı zamanda ILGA-Avrupa’nın Yönetim Kurulu üyesi olan Inclusive Foundation'ın başkanı Paata Sabelashvili'yi tutukladı. 
 
Gürcistan polisinin tamamıyla homofobik olan bu davranışı karşısında şok yaşayan ILGA-Avrupa, Paata Sabelashvili'nin ivedi şekilde salıverilmesinde ısrarlı. 
 
Linda Freimane, ILGA-Avrupa Yönetim Kurulu Yardımcısı;

"Bu haberler bizi oldukça rahatsız etti. Gürcistan'dan aldığımız bilgilere göre, polis aşırı güç kullanmış ve kanunun en basit kurallarını görmezden gelmiştir. Dahası, dış dünya ile herhangi bir iletişimine izin verilmeyen Paata Sabelashvili'nin de güvenliğinden ciddi anlamda kaygı duymaktayız." dedi. 
 
Martin K. I. Christensen, ILGA-Avrupa Yönetim Kurulu Yardımcısı;

"ILGA-Avrupa, Bulgaristan'daki üyemizle yakın temastadır ve gelişmeleri adım adım izlemektedir. Çeşitli Avrupa kuruluşlarının dikkatine sunmak ve er ya da geç Gürcü otoritelerinin uluslararası insan hakları standartlarına ve hukuk prensiplerine uygun hareket etmelerini sağlamak amacıyla şu ana kadar olan biteni ve detayları bir araya getirmekteyiz. Daha fazla detay edinir edinmez bunları yayınlayacağız." diye ekledi. 


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret