27/05/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te 17 Mayıs’ta gerçekleşen homofobi ve transfobi karşıtı yürüyüşe yapılan saldırılara katılan iki papaz tutuklandı.

Gürcistan’da Onur Yürüyüşü’ne Saldıran Papazlar Tutuklandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te 17 Mayıs’ta gerçekleşen homofobi ve transfobi karşıtı yürüyüşe yapılan saldırılara katılan iki papaz tutuklandı. Toplamda dört kişinin tutuklandığı saldırılarda saldırganları “holiganlık ve polise mukavemetten” 90 güne kadar hapis cezası bekliyor.
 
Tiflis’te bu yılki 17 Mayıs yürüyüşüne aralarında Gürcistan Ortodoks Kilisesi papazlarının da olduğu binlerce kişi polis kordonunu aşarak LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) aktivistlerine saldırdı. “Sodom ve Gomore istemiyoruz!”, “Demokrasi ahlâksızlık değildir!” sloganları atan saldırganlar 30’a yakın kişinin yaralanmasına neden oldu.
 

Kamera görüntülerinden saldırıya karıştığı fark edilen iki papazın tutuklanması ise Gürcistan Ortodoks Kilisesi’nin gücüyle ilgili tartışmalara yol açtı. Oldukça dindar Gürcistan toplumunda papazların tutuklanması kolay sindirilebilen bir hamle değil. Tutuklamaları destekleyen Başbakan Bidzina Ivanishvili’nin kiliseyle arasının açılması bekleniyor. 


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret