18/10/2019 | Yazar: Aslı Alpar

LGBTİ+ dernek ve topluluklarının yeni dönem planları “Ne var ne yok aşkım” yazı dizisinde. Dizinin ilk konuğu Pembe Hayat.

“Güzel bir dönem olsun” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yaz aylarının bitmesi ile birlikte LGBTİ+ dernek ve toplulukları hararetle çalışmalarını sürdürüyor. Yeni dönem hazırlıklarını tamamlayan dernek ve topluluklara bir yıllık planlarını sorduk.

Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve artıların haklarını savunan, heteroseksizme karşı mücadele eden dernek ve topluluklar geçen yılki hangi etkinliklerini bu yıl da sürdürecekler hangilerinden vazgeçtiler, lubunyalara yeni vaatleri neler? Bu soruların yanıtı ve daha fazlası “Ne var ne yok aşkım” yazı dizisinde.

“Ne var ne yok aşkım” yazı dizisinin ilk konuğu Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği. Dernek nefret suçu mağduru transları anmak için düzenlediği ”20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Haftası” programını açıklamıştı. Peki, yıl boyu Pembe Hayat takipçilerini neler bekliyor, Çayan Azadi anlatıyor.

Süren etkinlikler, yeni etkinlikler

Pembe Hayat Derneği olarak 2019’un Ekim-Kasım-Aralık dönemlerinde geçmiş dönemlerdeki Açılma Sohbetleri, trans erkek buluşmaları, gönüllü buluşmaları ve öğrenci buluşmalarının yanı sıra gerçekleştirmeyi planladığımız etkinlikler var. Bunlar, spor etkinlikleri, transfeminizm sohbetleri ve gökkuşağı aile buluşmaları olacak.

Bu etkinliklerle katılımcıların kendilerini rahat hissedebilecekler bir ortam oluşturmayı, deneyim aktarımlarında bulunmalarını, ilgili konularda eğitimler vermeyi ve akranlarıyla sosyal alanlarını genişletebilmelerini amaçlıyoruz. Bunların dışında aynı zamanda spor etkinlikleriyle kişisel gelişimlerine odaklanarak motivasyonlarını yükseltmeyi hedefliyoruz.

20 Kasım ve KuirFest

Bu etkinliklerin dışında 20 Kasım kapsamında birden fazla şehirde ”20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü” programımızı taşıyor olacağız. Ayrıca KuirFest de bu sene dokuzuncu kez izleyici ile buluşmak için sıkı hazırlıklara başladı.

Katılımcılardan gelen taleplere göre henüz planlamaya aşamasında olan etkinlerimiz de var. Güzel bir dönem olsun.

 

 


Etiketler: yaşam
İstihdam