30/07/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Kanal D’nin polisiye-macera dizisi Güzel Çirkin’in dün akşam yayınlanan son bölümünde Ali Sunal’ın canlandırdığı Komiser Murat karakteri gey barda bir eşcinseli dövdü.

Güzel Çirkin’de Homofobik Polis Şiddeti! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kanal D’nin polisiye-macera dizisi Güzel Çirkin’in dün akşam yayınlanan son bölümünde Ali Sunal’ın canlandırdığı Komiser Murat karakteri gey barda bir eşcinseli dövdü.
 
Eşcinselleri Komiser Murat’tan Kim Koruyacak?
Bir eşcinsel cinayetini aydınlatmak için çalışma arkadaşıyla gey bara giden Komiser Murat, kendisinden hoşlandığını belli eden barmeni “ne zannettin lan sen” diyerek darp etti.
 
Barmen, kendisini dövenin polis olduğunu öğrendikten sonra şikâyetini geri aldı. Darp ettiği barmenle helalleşen Komiser Murat ise, Emniyet Müdürlüğü’ne geri döndüklerinde meslektaşının “hak etti ama o ya” demesi üzerine “ee yani” diyerek onayladı.
 
LGBT aktivistleri, diziyi LGBT’lere yönelik nefreti meşrulaştırdığı gerekçesiyle kınadılar. Köşe yazarı Çağla Akalın da senaryodan rahatsızlığını şu sözlerle dile getirdi: “Kitlelere hitap eden bir dizinin LGBT’lere yönelik nefret aşılaması çok acı. Her gün bir LGBT arkadaşımızı yitiriyoruz.”
 
RTÜK Homofobiye Ceza Verecek Mi?
Dizideki homofobik şiddetten rahatsız olanlar yalnızca LGBT’ler değil. Destina, polis kendisinden hoşlanan kişi kadın olsaydı onu da böyle döver miydi, diye soruyor.
 
“Dizi başlarken RTÜK 7 yaş üstü izleyici kitlesi izleyebilir diyor. Dizide açıkça öğretilen, eğer bir LGBT senden hoşlanırsa ona hunharca saldırırsın. Ve eğer sana saldıran kişi polisse darp olayını şikâyet etmene gerek yok, neme lâzım! Bizim ülkemizde olumsuz örnek oluşturduğu için RTÜK pokemonları kaldırdı. Peki, bu nedir? Senaryo LGBT bireyin darp edilmemesi yönünde devam edemez miydi?” 

Etiketler: medya
İstihdam