08/11/2006 | Yazar: KAOS GL

‘Güztanbul 2000, 07–08 Ekim 2000 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 3 ayrı panel, bir parti, bir promosyon ve bir tiyatro gösterisi gerçekleştirilmiştir. Panellerimizde nicelikten çok niteliğe önem vermeye çalıştık.’ Güztanbul 2000’in ardından…

‘Güztanbul 2000, 07–08 Ekim 2000 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 3 ayrı panel, bir parti, bir promosyon ve bir tiyatro gösterisi gerçekleştirilmiştir. Panellerimizde nicelikten çok niteliğe önem vermeye çalıştık.’ Güztanbul 2000’in ardından…

KAOS GL

Saygıdeğer Aktivistler,

Güztanbul 2000, 07–08 Ekim 2000 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 3 ayrı panel, bir parti, bir promosyon ve bir tiyatro gösterisi gerçekleştirilmiştir. Panellerimizde nicelikten çok niteliğe önem vermeye çalıştık. Nitelikteki iyiliğe de süreklilik, yapıcılık ve kararlılık gibi yapıtaşlarının sebep olduğunu biliyoruz. Bu ilkelerle gerçekleştirmeye çalıştığımız etkinliklerin başarılı olmasını ve yarınlara ışık tutmasını diliyoruz.

Cumartesi günü yapılan Panel-1'de konuşan kişiler popüler isimler olup çeşitli aksaklıklarla bu toplantı gerçekleşti. Panel-2'de, oluşumları hakkında çok fazla bilgiye sahip olmadığımız GayAnkara ve Türkiyeli Ayılar'ın kendilerini anlatma fırsatları buldular. Bu arada Lamdaİstanbul ve Kaos hiç bir guruba dâhil olmayan katılımcılara tanıtılıp, özellikle Kaos'un gerçekleştireceği projeler hakkında bilgi verildi. Temel amaç, tüm oluşumların dünlerini, oluşum esaslarını, bugün yaptıklarını, kısa ve orta vadede yapacaklarını, amaçlarını ve gelecek için planlarını ve ütopyalarını birbirimize aktarmaktı. Bu anlamda hem GayAnkara hem de Türkiyeli Ayıları biraz daha iyi tanımlayabildiğimizi sanıyoruz. Panel–3, pazar günü, son derece kısıtlı bir sürede gerçekleştirdiğimiz bir iletişim toplantısı oldu. Oluşumlar Güztanbul ile ilgili düşünce, eleştiri ve önerilerini belirterek gelecek için bir perspektif çıkarmaya çalıştılar.

Lamdaİstanbul olarak ortaya koyduğumuz etkinliklerin mantığını ve uygulamasını anlatabildiğimiz toplantımız ise etkinlikler sonrası, olağan haftalık toplantımıza katılan Ankaralı katılımcılarla gerçekleştirildi. Bu toplantıda kişisel düşünceler ve grupların düşünceleri paylaşıldı. Kısa süre sonra sanırım bu fikirlerin ürünlerini göreceğiz. Ayrıca biz Lamdaİstanbul olarak bir Güztanbul kitapçığı (işleyiş güncesi, katılım ve amaç vs.) ve bir basın bülteni hazırlamaktayız. Bu bülten bilginize sunularak basına iletilecektir.

Pazar günü yaptığımız Lambdaİstanbul olağan toplantısında da altı bir kere çizildiği üzere Lambdaİstanbul bahar buluşmalarından yalnızca grupların buluşmasını değil, "heteroseksüel olmayanların buluşması"nı anlamaktadır. Lambdaİstanbul grupların buluşmasını son derece önemseyerek, buluşmanın bu yönünü bahar toplantılarının çok önemli bir parçası olarak görmektedir.

Bu ve gelecekteki etkinliklerin verimli olabilmesi için grupların bu konudaki düşüncelerini e-iletişim aracılığıyla paylaşmalarını diliyor, toplantılarda aldığımız karar olan iletişim platformunun bir an önce kurulmasını temenni ediyoruz.

Kaos Grubunun açılışını yapacakları kültür evinin ve yeni yapılanmaya girdiği Kaos GL dergisinin ve yeni çıkacak olan gazetemizin başarıya ulaşmasını en içten dileklerimizle temenni eder, tüm Güztanbul katılımcılarına ve eşcinsel harekette sözü ve emeği olan herkese teşekkür ederiz.

Lambdaİstanbul Organizasyon Alt Grubu

Kaynak: Kaos GL, Aralık 2000, Sayı 6

Etiketler:
İstihdam