02/10/2019 | Yazar: Kaos GL

Tüm resmi topluluklarının stant açtığı oryantasyon haftasında Kuir Araştırmaları’nın stant açmasını engelleyen Hacettepe Rektörlüğü’nden LGBTİ+ öğrencilerin payına ayrımcılık düştü.

Hacettepe, “Üniversite Yaşamına Giriş” dersine LGBTİ+’ları almadı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kampüsün tüm resmi topluluklarının stant açtığı oryantasyon haftasında Kuir Araştırmaları Topluluğu’nun stant açmasını engelleyen Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü duyurduğu “Üniversite Yaşamına Giriş” dersine LGBTİ+ öğrencileri kabul etmiyor.

LGBTİ+ öğrencilere “hoş geldiniz” çok mu?

Rektörlük, internet sayfasından oryantasyon haftasını öğrencilerin üniversite yaşamına daha çabuk uyum sağlaması için düzenlediğini söylese de bu hafta kapsamında tüm resmi topluluklara tanınan stant açma hakkını LGBTİ+’ların görünürlüğü ve sosyalleşmesi için kurulan Kuir Araştırmaları Topluluğu’ndan alıyor.

Rektörlük, “Artık Hacettepe Ailesinin üyelerisiniz”, “Kazanacağınız yeni kimlikten asla pişman olmayacaksınız” diyor ancak cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dair çalışan bir topluluğun var olma hakkını Ankara Valiliği’nin Ekim 2018’deki “LGBT etkinlik yasağı”nı bahane ederek engelliyor.

Oryantasyon haftasının “Üniversite yaşamına hoş geldiniz” anlamı taşıdığını belirten Rektörlük, LGBTİ+ öğrencilere ve onlarla birlikte hareket eden ayrımcılık karşıtlarına nazik bir “hoş geldiniz”i çok görüyor.

Yudum yudum ayrımcılık!

Rektörlük bu etkinliklere katılan yeni öğrencilerin “ayrıcalıklı olmanın yudum yudum tadına” varacağını iddia ediyor ancak LGBTİ+ öğrencilerin payına ayrımcılık düşüyor.


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam