05/09/2012 | Yazar: Ecem Morkoyun

Eşcinsellere yönelik nefret kampanyası başlatan Saadet Partili faşistlerin kayıt döneminde yapmak istediği propaganda Hacettepe’de dayanışmayla engellendi

Hacettepe ve ODTÜ’de Kayıtlar ‘Şenlik’ Gibiydi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eşcinsellere yönelik nefret kampanyası başlatan Saadet Partili faşistlerin kayıt döneminde yapmak istediği propaganda Hacettepe’de dayanışmayla engellendi

 
Homofobi ve transfobi karşıtı öğrencilerin kayıt dönemi bilgilendirme masası açtığı Hacettepe’de Saadet Partili faşistler protesto edildi  
 
Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile Hacettepe Üniversitesi’nde 2012-2013 öğretim yılına yeni giriş yapacak öğrencilerin kayıtları 3-4-5 Eylül tarihlerinde yapıldı. ODTÜ-LGBT Dayanışması ve Hacettepe Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenci Topluluğu da yeni eğitim yılının ilk etkinliğini kayıtlarda masa açarak gerçekleştirdi.
 
ODTÜ’de öğrenci dayanışması karşısında özel güvenlik geri çekildi

ODTÜ’de Sabah 9’da açılan masada el ilanı dağıtıldı, ilgilenen öğrenci ve velilere Kaos GL dergileri ve kitap hediye edildi. Veliler, öğrenciler kayıt masasındayken gökkuşağı bayrağının, LGBT’nin anlamını sordu ve ODTÜ-LGBT’nin etkinlikleri hakkında bilgi aldı.

Özel güvenlik birimi tarafından masa açan öğrencilere kimlik sorulmasına rağmen öğrenciler dayanışarak kimlik göstermedi ve herhangi bir olay çıkmadan masalar kayıtların sona ermesiyle birlikte kapatıldı.
 
Rektör Murat Tuncer: “Onlar açamazsa size de açtırmam”
 
Hacettepe’de ise gün biraz olaylıydı. Sabah erken saatlerde başlayan afiş, stant ve bildiri çalışmaları gayet ilgi gördü. Saat 10 sularında kayıt yerinde bildiri dağıtmak isteyen Anadolu Gençlik Derneği’ne mensup faşistleri öğrenciler engellemeye çalışınca olay çıktı.
 
Geçtiğimiz yıl eşcinsellere yönelik nefret kampanyası başlatan Saadet Partisi alt örgütü olan Anadolu Gençlik Derneği benzer bir çalışma ile kayıtlarda propaganda yapmak istedi. Öğrencilerin “bu zihniyet burada masa açamaz” demesi üzerine faşistler karşı saldırıya geçti. “Sivas’ta yaktık burada da yakacağız” diye bağıran grup velilerin de tepkisini topladı. Olay yerine gelen rektör Murat Tuncer bunun bir demokrasi gereği olduğunu söyleyerek “onlar açamazsa size de açtırmam” dedi. Rektörün ortalığı pek de sakinleştirmeyen konuşması üzerine olaylar devam etti. Öğrenci ve veliler faşist grubu okuldan uzaklaştırıp bıraktıkları materyalleri parçalayarak “Sivas’ı unutma unutturma”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarını attı.
 
“Yalnız değilsin, heteroseksist eğitim sistemine karşı mücadelemizde hep birlikteyiz”

Protestonun ardından çalışmaya devam eden Hacettepe Üniversitesi Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenci Topluluğu ve Kaos GL gönüllüleri oldukça ilgi gördü. Aile ve Öğrencilerin soruları cevaplandı. Yeni gelen öğrencilere “Yalnız değilsin, heteroseksist eğitim sistemine karşı mücadelemizde hep birlikteyiz” mesajı verildi. (Ecem Morkoyun & Şeref Saraç / Kaos GL) 

Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret