29/03/2012 | Yazar: Ecem Morkoyun

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde homofobi ve transfobi karşıtı öğrencilerin açtığı ve Kaos GL yayınlarının da bulunduğu standa güvenlik müdahale etti.

Hacettepe’de Gökkuşağı Standına Müdahale Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Dün (28.03.2012) Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde homofobi ve transfobi karşıtı öğrencilerin açtığı ve Kaos GL yayınlarının da bulunduğu standa güvenlik müdahale etti.

Kaos GL yayınlarının da bulunduğu ve saat 11.00’de açılan stantta öğrenciler, kurulması için ilk adımlarının atıldığı "Homofobi Ve Transfobi Karşıtı Öğrenci Topluluğu" hakkında öğrencilere bilgi veriyordu.

Güvenliğin yoğun tacizi altında devam eden yaklaşık bir buçuk saatin ardından kendisinin güvenlik amiri olduğunu iddia eden sivil kıyafetli bir şahısın standa gelerek; "Stant açmak için izniniz var mı?", "Öğrenci kimliklerinizi görebilir miyim?" soruları üzerine kimliklerini gösteren öğrencilerin ad, soyad, öğrenci numarası ve bölüm bilgilerini alan şahıs standın derhal kaldırılması gerektiğini söyledi.
 
Öğrenciler ise bu keyfi yaptırıma rağmen uzlaşma yolunu deneyerek rektörlük binasındaki çalışanların öğle tatili arasında olduğunu ve saat 13:00’de standı kaldıracaklarını belirttiler. Bunun üzerine telefonla aradığı kişiye durumu ifade eden şahıs bir daha stant açmadan önce izin alınması gerektiğini tekrar hatırlatarak uzaklaştı.

Saat 13:00’de kaldırılan standın ardından öğrenciler "Üniversitelerde LGBT hareket"i konuşmak ve keyfi yaptırımlara dur demek için 30 Mart 2012 Cuma günü saat 15:00’te Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü kütüphanesinin karşısında tekrar stant açma kararı alarak dağıldı.
 
Hacettepe Üniversitesi Homofobi ve Transfobi Karşıtı Öğrenci Topluluğu 30 Mart Cuma günü saat 15.00’te Beytepe Kampüsü Kütüphanesi önünde "Üniversiteler’de LGBT Hareketi ve Tarihi" başlıklı bir etkinlik düzenleyecek.

Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret