25/12/2018 | Yazar: Kaos GL

kaosGL.org editörlerinden Yıldız Tar LGBTİ+ haberciliğini NewsLabTurkey.org’a anlattı.

“Hak ihlallerinin çok yoğun yaşandığı bir alanda habercilik yapmak…” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

kaosGL.org editörlerinden Yıldız Tar LGBTİ+ haberciliğini NewsLabTurkey.org’a anlattı.

Okurlarını gazetecilik tartışmaları ve yeni geliştirilen gazetecilik teknolojilerinden haberdar etmeyi amaçlayan NewsLabTurkey, kaosGL.org editörlerinden Yıldız Tar ile görüştü.

NewsLabTurkey.org’dan Filiz Gazi’nin sorularını yanıtlayan Tar, LGBTİ+ yayıncılığını anlattı. kaosGL.org’un medyadaki hâkim ayrımcı dile ve toplumsal ezberlere karşı nasıl bir yol izlediği, heteroseksist dilin haber diline etkisinin konuşulduğu söyleşide Tar LGBTİ+ yayıncılığın sorunlarını şöyle aktardı:

“Birçok sıkıntıdan bahsedebiliriz ama ilk aklıma gelenler: ana akım ve alternatif medyada LGBTİ+’ların hem haber öznesi hem de medyanın eşit bir parçası olarak yer almaması, sansür, alanda yayıncılık yapan yeteri kadar mecranın olmaması, hak ihlallerinin çok yoğun yaşandığı bir alanda habercilik ve yayıncılık yapmaya çalışmak, literatürün diğer alanlara göre yeteri kadar gelişkin olmaması ve belki de en büyük sorun olarak görebileceğimiz, LGBTİ+ yayıncılığını genel anlamda yayıncılık ve haberciliğin bir parçası olarak görmeme, ‘özel bir alan’ olarak tanımlama yaklaşımı…” dedi.

“Yıldız Tar: Güçlendirici gündelik hayat deneyimleri çok okunuyor” başlıklı röportajın tamamını buradan okuyabilirsiniz.


Etiketler: medya
nefret