16/07/2010 | Yazar: KAOS GL

Eşcinsel olduğunu açıklamasının ardından Merkez Hake

Eşcinsel olduğunu açıklamasının ardından Merkez Hakem Kurulu'nun görevine son verdiği Trabzon bölgesi hakemi Halil İbrahim Dinçdağ, Ankara'daki Futbol Federasyonu mali genel kurulu öncesinde pankartlı eylem yaptı.

Genel kurulun yapılacağı Sheraton Hotel önünde "Ciğeri kediye teslim etmeyin" pankartı açan Halil İbrahim Dinçdağ,  MHK'nın görevden alınmasını istedi.
Dinçdağ, "MHK benim üzerimden cinsel ayrımcılık yapıyor. TFF, MHK'nin görevine son vermeli. Vermemeleri halinde ise 8 Ağustos 2010'da saat 08.00'de TFF binasının önünde bir eylem gerçekleştireceğim" dedi.
Dinçdağ, "MHK benim gibi bir çok hakem arkadaşıma farklı konularda da olsa ayrımcılık yapıyor. Kürt ve Alevi kökenli arkadaşlarıma da görev verilmiyor. Türk hakemliği adına bu MHK görevinden alınmalıdır" ifadelerini kullandı.
"Eşcinsel olan Hollandalı hakem beş yıl boyunca Dünya Kupası, Avrupa Kupası maçları ve UEFA finalinde görev yaptı" diyen Dinçdağ, "hatta Galatasaray maçını bile yönetmişti. Bana açıklamamım ardından askerlik yapmadığım gerekçesiyle bir tebligat yapıldı ve TFF askerlik yapmadığım gerekçesiyle bana görev vermedi. En son 1 Mart 2009'da Trabzonspor-Konak Belediyesi bayanlar 1. lig maçında görev yapmıştım" dedi.
 
Halil İbrahim Dinçdağ açıklamasının ardından otel görevlileri tarafından uzaklaştırıldı.


Etiketler: insan hakları
İstihdam