04/06/2018 | Yazar: Kaos GL

Kadın ve LGBTİ örgütleri, Flormar işçilerine destek olmak için Flormar Türkiye ve Groupo Rocher yönetimlerine mektup gönderdi.

“Haklarını talep ettiğinde kadınları işten çıkarmanıza müsaade etmeyeceğiz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadın ve LGBTİ örgütleri, sendikalı oldukları için işten atılan Flormar işçilerine destek olmak için Flormar Türkiye ve Groupo Rocher yönetimlerine mektup gönderdi.

Kadın ve LGBTİ örgütleri, sendikalı oldukları için işten çıkarılan Flormar işçilerine destek olmak için kozmetik firması Flormar Türkiye ve Groupo Rocher yönetimlerine mektup gönderdi.

Aralarında Kaos GL Derneği’nin de bulunduğu 94 kadın ve LGBTİ örgütünün imzaladığı metinde anayasal hakkını kullandığı için işten atılan 120 işçinin işine iade edilmesi gerektiği belirtiliyor. Mektupta, işçiler işlerine iade edilene dek aktif bir boykot kampanyası örgütleneceğine dikkat çekiliyor.

“Güçlü kadın imajını pazarlamaya çalışmanıza…”

“Hem tüketici kitlesini oluşturan kadınların tüketim oranını artırabilmek amacıyla, duyguları, güçlü kadın imajını pazarlamaya çalışmanıza, hem de hiç gocunmadan haklarını talep ettiği anda kadınları işten çıkarmanıza müsaade etmeyeceğiz” cümlesinin yer aldığı mektup,  “Biz durursak dünya durur, biliyoruz” diyor.

İşçiler 15 Mayıs’tan bu yana eylemde

Flormar Mayıs ayında, Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki fabrikasında çalışan çoğu kadın 120 işçiyi, Petrol-İş Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkardı. İşten çıkarılan işçiler de 15 Mayıs günü fabrika önünde başlattıkları eyleme devam ediyor. 


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
nefret