25/03/2019 | Yazar: Kaos GL

Siyabend’in abisine “kasten yaralama, silahlı tehdit ve hakaret” suçlarından açtığı dava sonuçlandı: Mahkeme homofobik abiye kasten yaralamadan 120 gün hapis cezasına hükmetti. Ceza, adli para cezasına çevrildi.

“Haklıyız, haklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Siyabend’in şikayetiyle abisine “kasten yaralama, silahlı tehdit ve hakaret” suçlarından açılan dava sonuçlandı: Mahkeme homofobik abiye kasten yaralamadan 120 gün hapis cezasına hükmetti. Ceza, adli para cezasına çevrildi.

Siyabend’in 2015 yılında abisi tarafından maruz kaldığı şiddete karşı verdiği hukukî mücadele sonuçlandı. 31 Ocak 2017’de “kasten yaralama, silahlı tehdit ve hakaret” suçlarından açılan davanın son celsesi 19 Mart 2019’da İstanbul Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Homofobik abi silahlı tehdit ve hakaret suçlarından beraat ederken mahkemenin kasten yaralamadan hükmettiği 120 gün hapis cezası, para cezasına çevrildi.

Siyabend, dava sonucuyla ilgili “Her ne kadar iki suçlamadan beraat ettiyse de kasten yaralama suçundan dolayı ceza aldı ve kazanmış olduk. Bizler haklıyız ve haklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Ne olmuştu?

Siyabend 17 yaşındayken abisi cinsel yönelimini öğrenmiş, hem Siyabend’i birlikte yaşadıkları evden kovmuş hem de bıçakla saldırmıştı. Siyabend, kendini hazır hissettiğinde suç duyurusunda bulunmuş ve soruşturma aşamasının ardından 31 Ocak 2017’de abisi hakkında “kasten yaralama, silahlı tehdit ve hakaret” suçlarından dava açılmıştı.

İlgili haber 

“17 yaşındayken abim bıçakla saldırdı, evden kovdu, adalet bekliyorum”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam