19/12/2019 | Yazar: Kaos GL

Cumhuriyet Halk Partisi yayımladığı Kadının İnsan Hakları Raporu’nda polis memuru Volkan H.’nin öldürdüğü trans kadın Hande Buse Şeker’e de yer verdi.

Hande Buse Şeker, CHP’nin Kadının İnsan Hakları Raporu’nda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yayımladığı Kadının İnsan Hakları Raporu’nda polis memuru Volkan H.’nin öldürdüğü trans kadın Hande Buse Şeker’e de yer verdi.

Partinin İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından hazırlanan ve bölümlerin adını tüm dünyada kadınların ataerkiye tepki olarak yaptığı dans/protesto gösterisi “Las Tesis”in sözlerinden alan raporda, kadına yönelik şiddet farklı boyutlarda ele alınıyor.

Raporun başlıkları şöyle: “Kadın olmak suçumuz: Kadın cinayetleri”, “Seyrettiğiniz şiddet: Grevio ve Türkiye”, “Ataerki bir yargıç: Yüksek Mahkeme ve İnsan Hakları Kuruluşlarında Kadınların Temsili”, “Kestiğiniz cezamız: Kadınlara Polis Şiddeti”, “Suç bende değil: Cinayet nedenleri.”

Rapor’un kadın cinayetlerinin aktarıldığı bölümünde ise Hande Buse Şekerci cinayetinden şöyle bahsediliyor: “Hande Buse Şeker, bir polis memuru tarafından öldürüldü. Sanık polis hakkında hazırlanan iddianamede müebbet ve 41 yıl hapis cezası istendi. İlk duruşmada sivil toplum örgütlerinin avukatlarının katılması talebi reddedildi. Aile Bakanlığı ilk kez bir trans kadın cinayeti davasına katıldı.”

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz. 


Etiketler: insan hakları, kadın, yaşam, siyaset
nefret