14/01/2019 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul, polisin öldürdüğü trans kadın Hande Buse Şeker’i anmaya çağırıyor.

Hande Buse Şeker İstanbul’da anılacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul, polisin öldürdüğü trans kadın Hande Buse Şeker’i anmaya çağırıyor.

İzmir’de 9 Ocak 2019 günü polis memuru tarafından silahla öldürülen Hande Buse Şeker, İstanbul’da anılacak. Lambdaistanbul’un çağrıcı olduğu anmada LGBTİ+ ve kadın örgütleri bir araya gelerek Hande Buse ve kadın cinayetleri ile ilgili basın açıklaması yapacak.

Basın açıklaması bugün (14 Ocak Pazartesi) saat 19.00’da, Kadıköy Süreyya Operası önünde gerçekleşecek.

Ne olmuştu?

İzmir Alsancak’ta polis memuru A.D., 9 Ocak Çarşamba günü trans kadınlara yaşadıkları evde ateş açtı. Saldırı sonucu Hande Buse Şeker hayatını kaybederken, Nil yaralandı. Nil, tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere Bozyaka Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İfadesinin ardından İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu’ndan Avukat Deniz Yenikaya Nil ile görüştü. Yenikaya’nın KaosGL.org’a verdiği bilgilere göre yaşananlar şöyleydi:

Polis memuru A.D. izinli olduğu günde telefon satıcı arkadaşı A.T.K. ile birlikte müşteri olarak seks işçisi trans kadın Hande Buse Şeker’in evine geldi. A.D., bütün evi gezmek istedi ancak reddedince silahını çıkartarak ateş etti. Hande Buse Şeker hayatını kaybetti. Ardından polis memuru A.D. ile arkadaşı A.T.K., Hande’nin evdeki iki trans kadın arkadaşının evden çıkmasına izin vermedi. “Kimse buradan çıkamaz” diyerek eve kilitledi. A.D. evden çıkmaya çalışan Nil’i ve kendi arkadaşı A.T.K’yı silahla yaraladı.

İlgili haberler:

İzmir’de polis, trans kadını öldürdü

Polis ateş açtıktan sonra “Kimse buradan çıkmayacak” dedi!

İzmir Barosu Hande Şeker cinayetinin takipçisi olacak

Ankara Tabip Odası: Transfobi ve kadına şiddet son bulsun!

SES Ankara: Transfobik şiddete son

 


Etiketler: insan hakları
İstihdam