02/06/2020 | Yazar: Kaos GL

Sanatçı Hatice, sosyal medya profillerinden Onur Ayı’nı kutladı. Geçtiğimiz yıl ise Selin Ciğerci'ye transfobik bir yorum yapmış ve kendisini "Ben her sene kutluyorum LBGT'yi" demişti.

Hatice Onur Ayı’nı kutladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sanatçı Hatice, resmi Twitter ve Instagram profillerinden Onur Ayı’nı şöyle kutladı:

“Ötekileştirmenin, ayrıştırmanın, nefretin olmadığı özgür yarınlara. Kutlu olsun. #LGBT #Pride2020”

Buradan Hatice’nin tweetine, şuradansa Instagram profiline ulaşabilirsiniz.

Öte yandan geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Hatice, Selin Ciğerci’nin bir telefon uygulamasındaki bir filtreyi kullanmasının ardından Ciğerci’ye “Özüne dönmüşsün” yazarak transfobi uygulamıştı.

Selin Ciğerci kendisine uygulanan bu transfobi üzerine Instagram hesabından video paylaşmış ve “Yaz sonu evlenip çocuk evlat edinecektim. 1 belki 5 yavaş yavaş vardı kafamızda böyle bir şey ama Hatice Hanım ve gibiler yüzünden vazgeçtim artık. Yüreğim kaldırmıyor eskiden daha gençtim belki güçlüydüm ama şimdi değilim. Böyle biri evladıma bir şey der katil olurum” demişti.

Ciğerci videosunda bu yorumun kendisinde yarattığı psikolojik yıkıma da dikkat çekmişti: “O yorumları yazıp beni ağlatıp bu kararı aldırdınız. Müslümansınız öbür dünyada ne olur bilmiyorum ama benim psikolojimi bozdunuz. İnşallah hesaplaşırız. Tedavi görmeye karar verdim.”

Hatice’nin transfobik yorumuna o dönem çok sayıda ünlü şarkıcı da tepki göstermişti.

Hatice ise transfobik yorumuna gelen tepkilerin ardından, “"Ve asla bana homofobik kelimesi kullanmayın herkes susarken bir tek ben her sene kutluyorum sosyal medya hesaplarımdan her konuda da ben savunuyorum LBGT'yi...” demişti.

Detaylar için Posta gazetesinde yayınlanan haberi tıklayabilirsiniz.

Editör notu: Bu haberi servis ederken sadece kutlama bilgisi ile paylaştığımız, daha önce yaşanan transfobiye haberciliğin gereği olan fikri takip ilkesini uygulayarak yer vermediğimiz için tüm okurlarımızdan özür dileriz. Bu konuda geçmişi hatırlatarak haberimizi düzeltme imkanı tanıyan okurlarımıza da teşekkür ederiz.


Etiketler: insan hakları, medya, kültür sanat, yaşam
İstihdam