11/08/2020 | Yazar: Kaos GL

Kent hafızası koruma projesi Şişli Çarkı, LGBTİ+’ların semtin çeşitli yerlerindeki deneyimlerinin alternatif bir anlatımla aktarmayı ve kaydetmeyi amaçlıyor, online ve offline olarak çarklar düzenlemeyi hedefliyor.

Hatırlatmaya geliyor: Şişli Çarkı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bir kent hafızası koruma projesi olan Şişli Çarkı, Şişli’yi şöyle anlatıyor:

“Uzun yıllardır çokkültürlü yapısıyla ötekileştirilen kimliklerin bir arada yaşadığı Şişli günümüzde de bu özelliğini korumaktadır. Bu sebeple ataerki tarafından ötekileştirilen ve kendine güvenli bir yaşam alanı arayan birçok LGBTİ+nın yaşadığı bir getto haline gelmiş durumda. Bu süreçte Şişli’nin her bir köşesi sayısız LGBTİ+ deneyimine tanık olmuş, pek çoğumuzun anılarına ev sahipliği yapmış ve kendisi de LGBTİ+ların ihtiyaçları doğrultusunda dönüşmüştür. Dönüştürülmeye de devam etmektedir.”

Hafıza yürüyüşü olarak tasarlanan Şişli Çarkı, online ve offline olarak çarklar düzenlemeyi hedefliyor. Proje boyunca LGBTİ+’ların semtin çeşitli yerlerindeki deneyimlerinin alternatif bir anlatımla aktarmayı ve kaydetmeyi amaçlıyor. Projenin uzun vadeli amaçlarından bir diğeri de dünyanın çeşitli yerlerindeki LGBTİ+ların ihtiyaçlarının ve deneyimlerinin benzerliğine, farklı bölgelerdeki noktalar arasında benzerlik ilişkilerine dikkat çekmek ve bunlar arasında olası dayanışma dinamikleri yaratmak.

Şişli Çarkı’nı buradan takip edebilir, etkinliklerinden haberdar olabilirsiniz.


Etiketler: kent hakkı
nefret