16/09/2019 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Kadıköy Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi Haydarpaşa Garı’nın satışını durdurmak amacıyla 400. defa bir araya gelen Haydarpaşa Gar Dayanışması eylemine destek verdi.

“Haydarpaşa gardır ayol, gar olarak da kalacak” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul Kadıköy Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi Haydarpaşa Garı'nın satışını durdurmak amacıyla 400. defa bir araya gelen Haydarpaşa Gar Dayanışması eylemine destek verdi. 

İstanbul Kadıköy Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi dün (15 Eylül), Haydarpaşa Garı'nın satışını durdurmak amacıyla 400. defa bir araya gelen Haydarpaşa Gar Dayanışması eylemine destek verdi.

Kadıköy Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi adına kürsüye davet edilen Cem Öztürk, “Kadıköylü LGBTİ+’ları temsilen bugün buradayız. LGBTİ+ hareketinin yıllardır dile getirdiği önemli bir slogan var. Biz ‘Gettoları değil, şehrin tamamını istiyoruz!’ diyoruz” dedi ve neden bu eyleme destek verdiklerini şöyle açıkladı: “İşte tam da bu nedenle sakini ve sahibi olduğumuz bu kenti savunmak için, ranta ve talana karşı kültürel mirasımızı korumak ve kent belleğimize sahip çıkmak için aranızdayız, bu mücadelenin parçası ve ortağıyız. Haydarpaşa gardır ayol, gar olarak da kalacaktır!” dedi.

LGBTİ+ Meclisi yeniden bir arada

İlk toplantısını 10 Temmuz’da yapan İstanbul Kadıköy Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi, Kadıköy’de LGBTİ+’ların belediye hizmetlerinden eşit yararlanabilmesi için projeler geliştiriyor ve düzenli toplantılar gerçekleştiriyor.

Meclisi sosyal medyadan takip etmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

 


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
nefret