22/07/2008 | Yazar: Kaos GL

Lubunyalar gullümü, koliyi ve habbeyi severler diyerek 21 Ağustos günü yola çıkıyoruz.

Lubunyalar gullümü, koliyi ve habbeyi severler diyerek 21 Ağustos günü yola çıkıyoruz. İlkini 2006 yılında gerçekleştirdiğimiz ‘Gökkuşağı Kampı’nın ikincisi için Çıralı-Olimpos’a gidiyoruz. Kampımız doldu, dolacak kıvama geldi. Acilen Barış ve İsmail’le iletişime geçebilir, yer kalmamışsa kampa katılacak arkadaşların yanına üçüncü bir yatak konulmasını isteyerek bize eşlik edebilirsiniz.

GÖKKUŞAĞI KAMPI 2 - 21-24 Ağustos 2008, Çıralı – Antalya

Kampta nelere ihtiyacımız olacak..

Kaos GL’nin ilk kampına katılanlar hatırlayacaklar, ‘2 çift dağ ayakkabısı, iki adet sırt çantası, 5 çift yakalı fanila, 10 çift paçalı don...’ gibi garip isteklerde bulunmuştuk. Hatta bunun üzerine liberal basından muhafazakar basına, homofobik olan basından, homofobik olmayan basına kadar bütün gazeteler, televizyonlar eşcinseller ordu kuruyor diye manşetler atmış, son dakika gelişmesi diye duyurular yapmışlardı.

Biz şunları getirin dedik de ne oldu.. hepimiz gene de parmak arası terliklerimizle, tanga tadında mayolarımızla ve gey bara giderken giydiğimiz pahalı ve parıltılı tişörtlerimizi yanımıza almayı ihmal etmedik. Neyse Kabak Koyu'nda o pantolon ve tişörtlerimizi tek bir gün giyebildik o da partide. Ama bildiğiniz gibi Olimpos-Çıralı Akdeniz'in Taksim'i; her an tanıdık bir gey/lezbiyen ile ya da ne bilelim belki de hayatınızın geyi veya lezbiyeni ile karşılaşabilirsiniz bu yüzden temkinli gelin.

Dört gün boyunca aynı mayoyu giyebilir miyim?

Bir giydiğiniz mayoyu bir daha giymeyin. (Kezban lubunyalar yanlış anlamasınlar bir gün mayo giyinip diğer günler altsız denize girmek yok.) Ama her ihtimale karşı bir gün önce giydiğiniz mayoyu kumsalda yanınıza serin ki, bir gün önce karşılaştığınız saf şahıs sizi değil de mayoyu ararsa sizi kolayca bulsun...

Olimpos’un gey layfı nasıl?

Gündüz deniz kenarında fazla bir kıyafete ihtiyacınız olmasa bile akşam renkli Olimpos gecelerine akmak için değişik alternatiflerinizin olması gerekir. Bunun yanında bütün geylerin Zarra, Kotton gibi belli başlı mağazalardan giyindiklerini unutmayarak bu mağazalardan aldığınız kıyafetlere alternatif kıyafetleri de yanınız da getirmeyi unutmayın. Gey kafeler olmasa da gey firendli kafeler Olimpos-Çıralı'da mevcut merak etmeyin. Karanlık oda diye bir sistem maalesef yok ama akşamları karanlık plaj kenarlarını değerlendirebilirsiniz. Hamam/sauna'yı da aklınızdan çıkartın ama debelenmek için plaj kenarında minik bir göl bulunmakta.

Medya olacak mı?

Kaos GL’nin gökkuşağı kampına medyanın ilgisi nasıl olacak? Arkadaşlar bildiğiniz üzere, medyanın cinsel yönelim ve cinsel kimliği ile ilgili gelişmeleri görmeme gibi bir geleneği var. Bu geleneği Zeki Müren mi yarattı? Az mı okuduk? Zeki Müren nişanlanmış, kız arkadaşını aldatmış, şu olmuş, bu olmuş. O yüzden bu kamp medyanın ilgisini çekmeyecektir. Artı çekse bile sizin gibi Olimpos-Çıralı'yı Kaos GL ile keşfeden LGBT bireylerden önce oranın yerli halkı ile kaynaşmış LGBT'lerle ilgileneceklerdir. Ama diyorsanız ki "Ben Velevole'ye çıkmak istiyorum, Yamdan’da adım ve boy boy şuh fotolarım geçsin istiyorum", yapabileceğimiz bir şey yok. Lütfen başka organizasyonlarda şansınızı deneyin. Kız Kaos GL kendisi medya annem... Bu arada dedikodu kazanları kaynayacak, Kaos GL yaz özel sayısında gelemeyenler okusunlar da kıskansınlar diye. Ona yapacak bir şeyimiz yok..

Atölye vs. Olacak mı?

Kampta bu sene ilk kampta gerçekleştiremediğimiz, havuzda Ay'a bakma atölyesi, yemek yerken çatal-bıçak adabı atölyesi, şelale çalıştayı gibi atöyleler olmayacak. Eğer isterseniz siz kendi kendinize kumsalda kumdan kaleler yapabilirsiniz, oyuncaklarınızı getirebilirsiniz. Atöyle adına bir şey yapamazsınız. Çünkü geçen kampta kaçacak delik aradık atölyelerden...
Bu kampta herkes relaks relaks, kendi halinde eğlenecek.

Kampta bir sorun yaşarsam derdimi kime anlatacağım?

Kaos GL hizmette sınır tanımıyor. Gözün Abla kamp boyunca bizimle olacak.
Biliyorsunuz homofobik olduğunu kabul etti. Artık o bir gey dostu. Belki kim bilir Hande Yener’i yener de gey-ik-onası vs. de olur.
Kampta bir sorun yaşarsanız ilk önce gidip sorun yaşadığınız kişiye derdinizi anlatmaya çalışın. Yok anlamıyorsa hoşlandığınız bir mantiye derdinizi anlatabilirsiniz. Yok eğer onu da yapamam diyorsanız gelin derdinizi bize anlatın.

Kampa ilişkin sorularımı kime ve nasıl sorabilirim?

Sormadığınız sorunun kalmadığını düşünüyoruz ama yok ben azimliyim soracak sorularım var diyorsanız gene de sorun cevaplarız..
Sorularınız için baris@kaosgl.org ve ismail@kaosgl.org adresinden Barış veya İsmail ile iletişime geçebilirsiniz.

Nasıl Kayıt yaptırabilirim?

Çıralı nerede diyenlere Olimpos’un hemen yanı başında demek yeterli olacaktır sanırım. 3 gece Kıyı Pansiyonda konaklayacağız ve günlük, kahvaltı ve akşam yemeği dahil 45 YTL ödeyeceğiz. Çift kişilik odalarda konaklanacak ancak tek kişi fiyat farkı (ekstra 22,50 YTL) ödeyerek yalnız da kalabilirsiniz. Bizimle gelmek isteyenlerin, bir gece konaklama ücreti olan 45 YTL’yi rezervasyonun tamamlanabilmesi için aşağıdaki hesaba yatırması gerekmektedir. Diğer günlerin ücretini pansiyonda nakit ya da kredi kartı ile ödemek mümkündür.

Kıyı Pansiyon: http://www.kiyipansiyon.com

KAMP İÇİN YERİMİZ KALMAMIŞTIR. GÖSTERMİŞ OLDUĞUNUZ İLGİYE TEŞEKKÜR EDERİZ

Daha ayrıntılı bilgi için Kaos GL’den Barış Sulu’ya veya İsmail Alacaoğlu’na ulaşabilirsiniz.

E-posta: baris@kaosgl.org, ismail@kaosgl.org

URL: www.rainbowsummercamp.com

Etiketler: yaşam, gezi/mekan
İstihdam