26/11/2012 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan hayvan hakları savunucuları gerçekleştirdikleri basın açıklamasının ardından topladıkları 4500 imzayı yetkililere teslim ettiler.

Hayvan Hakları Aktivistleri Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeydi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan hayvan hakları savunucuları gerçekleştirdikleri basın açıklamasının ardından topladıkları 4500 imzayı yetkililere teslim ettiler.
 
Bağımsız hayvan hakları aktivistleri adına basın açıklamasını okuyan Okan Akkın “26 Ekim’den bu yana internette oluşturduğumuz www.Change.org adresindeki imza kampanyamıza 4500 kişi katılmıştır. Yedi ay önce dokuz ayı yanarak can vermiştir. Büyük Ankara sirki, tüm eleştirilere rağmen, bu yıl da işkence ile eğittiği hayvanlarla gösteri yapmaya devam etmektedir.” dedi.
 
Grubun sözcüsü Okan Akkın isteklerini şöyle sıraladı:
 
-Büyük Ankara sirkindeki hayvanlı gösterilerin bir ana önce sonlandırılması.
-Sirkte sahne alan hayvanların acımasız egitmenelerin elinden alınarak, rehabilitasyon merkezlerine gönderilmesi.
-Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in bir daha Ankara’da hayvanlı gösteri düzenlenmeyeceğine söz vermesi
 
“Sirk eğlence değil işkencedir. Çocuklara zulmü sevdirmeyin. Hayvana, insana, yeryüzüne özgürlük, hayvana şiddet engellenecek” Sloganlarını atan hayvan hakları savunucuları toplanan imzaları evraktan geçirdikten sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüşmek istediler. Gökçek yurt dışında olduğu için bu görüşme gerçekleşmedi.
 
Daha önce de birçok kanaldan randevu talep ettiklerini söyleyen Okan “Ne yazık ki bu taleplerimize cevap alamadık. Özel kalem müdürü Fevzi Yılmaz ile görüştük ve randevu talebimizi yeniledik. Fevzi Yılmaz bu isteğimizi Başkana ileteceğini ve en kısa zamanda Randevu vereceklerini söyledi.” diye konuştu.
 
Türkiye Cumhuriyeti devletinin de imzacısı olduğu, Hayvan Hakları Evrensel beyannamesinin 10. Maddesi şöyle: Hayvanlardan İnsanların eğlencesi olsun diye yararlanılamaz. Hayvanların seyrettirilmesi ve hayvanlardan yararlanılan gösteriler hayvan onuruna aykırıdır. 
 

 


Etiketler: yaşam
İstihdam