16/06/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Haziran ayının ilk haftasında basında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemi kaosGL.org okurları için derledik.

Haziran ayının ilk haftasından LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı haberler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Haziran ayının ilk haftasında (1-7 Haziran) basında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemi kaosGL.org okurları için derledik. 7 günde gazetelerden LGBTİ+’lara yönelik 9 ayrımcı-nefret söylemine sahip haber çıktı!

İşte o haberler!

1 Haziran, Ayrıntılı Haber

Süleyman Gülek “dini referanslarla” LGBTİ+’lara nefret söylemi üretiyor: “İslam'da neslin korunması için zinâ haram olduğu gibi, haram kılınan bir cinsel eylem de homoseksüellik, lezbiyenliktir. Haram olan erkek veya kadının kendi cinsinden birisi ile ilişi kurması (homoseksüellik, lezbiyenlikvb.) bir sapıklıktır ve yasaktır.”

1 Haziran, Batman Gazetesi

Mele Abdullah “dini referanslarlar” başladığı nefret söylemini ilginç bir şekilde Freud’a bağlıyor: “Ta O zamandan bu güne bunların gizli ve fırsat bulunca aşikâr olarak iffeta, ırza saldırma icraatındadır. Müstehcen eşcinsellik (homoseksüellik) denilen mülevves fiiliyatı yaşayan ve yaşatmaya yeltenenlerin Yahudi münafık Bin Selul ve Freud'un iffetsizliklerinin devamıdır. Evet. Freud. evlatla anne ve kardeşler arasında cinsellik rezaletini insan hakkı olarak tarif eden iffetsiz güruhtur.”

1 Haziran, Yeni Söz

Yunus Ekşi köşesinde LGBTİ+’ların eşit evlilik hakkına karşı çıkıyor, eşit evlilik için “sapkın” diyor!

2 Haziran, Doğruyol

Çankırı’da çıkan gazete Temiz Toplum Derneği Başkanı Bilal Ay’ın nefret söylemine alan açıyor. Ay, “Eşcinsel içerik reklamı var, çarpık ilişki var, istismar var, kumar var, uyuşturucu var, terör propagandası var! Bu büyük dejenerasyon ile birlikte, proje olarak oluşturulan sayfa ve forumlarda kutsal değerlerimiz saldırıya uğruyor.”

3 Haziran, İnanış

Adnan Küçükvar LGBTİ+’ları marjinalleştiriyor: “Bir yanda, Gay, lezbiyen, Bieseksuel ve Trans gibi Türk toplum ve aile yapısının yabancı olduğu kimliklere özgürlük isteyen ‘İstanbul Sözleşmesi’ bir yanda ‘yeni normalleşme’ sürecine rağmen ‘Evde kal’ talimatı uygulanan 65 yaş üstünün durumu tartışılıyor.”

5 Haziran, Milli Gazete

Sadrettin Karaduman eşcinselliğin hastalık olduğunu iddia ediyor: “Eşcinsellerin bir araya gelmesiyle evlilik olur mu? Bunların taleplerine özgürlükler çerçevesinde yaklaşılamaz. Ancak, onların cinsel tercihlerine ve diğer davranışlarına hastalık olarak bakılabilir. Doktorlar için bir yaklaşım söz konusu; hastaya kızılmaz, ona ancak tedavi etmek amacıyla yaklaşılır.”

6 Haziran, Akşam Star Açıkgörüş

Bülent Tokgöz “İnsan muamelesi görmeniz için feminist, LGBT'ci, vegan olmalısınız. Evrimci olmayanlara konuşma yasağını savunan bir zihniyet” diyor ve çarpıtmaya yeni bir boyut kazandırıyor.

6 Haziran, Diyarbakır Özgür Haber

Gazete, Temiz Toplum Derneği Başkanı Bilal Ay’ın nefret söylemine alan açıyor. Ay, “Eşcinsel içerik reklamı var, çarpık ilişki var, istismar var, kumar var, uyuşturucu var, terör propagandası var! Bu büyük dejenerasyon ile birlikte, proje olarak oluşturulan sayfa ve forumlarda kutsal değerlerimiz saldırıya uğruyor.”

7 Haziran, İstiklal

İstanbul’da çıkan gazete Lise 1. sınıf öğrencilerine okutulan Demokrasi Ve İnsan Hakları kitabını hedef gösteriyor: “Feminizmin fikir anası olarak kabul edilen lezbiyen Simone De Beauvoir'in sözlerine yer verilen kitapta, henüz ergenlik dönemini yaşayan lise öğrencilerine ‘kadın doğulmaz, kadın olunur’ safsatası aşılanıyor.”



Etiketler: medya
İstihdam