11/07/2019 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında takipçilerini bilgilendirmek için Haziran Ayı Faaliyet Raporunu yayımladı.

Haziran: Onur, gökkuşağı, dayanışma, birlikte mücadele… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında takipçilerini bilgilendirmek için Haziran Ayı Faaliyet Raporunu yayımladı.

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında üye, gönüllü ve takipçilerini bilgilendirmek amacıyla hazırladığı “Aylık Faaliyet Raporu” yayınlarına devam ediyor. Derneğin Haziran 2019 faaliyet raporunun tamamı dijital ortamda yayımlandı.

Derneğin resmî sitesinde yayımladığı Kaos GL Aylık Faaliyet Raporu Haziran ayı bülteninden işte bazı başlıklar…

Gökkuşağı, dayanışma, birlikte mücadele…

Kaos GL’den Aslı Alpar, 7. İzmir Onur Haftası kapsamında İzmir Genç LGBTİ+ Derneği’nin düzenlediği “heteroseksizm ve hayvan sömürüsü ile ortak mücadelenin imkânları” etkinliğine katıldı.  

Kaos GL Derneği ile SES sendikası Hatay şubesi, sosyal hizmetler ve ayrımcılık konulu etkinlik düzenledi. Hatay SES üyeleri ve sosyal hizmet uzmanlarına yönelik eğitime Emrah Kırımsoy ve Umut Güner katıldı. 

Bu sene “Ekonomi Ne Ayol” temasıyla düzenlenen 27. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nda istihdamda ve iş hukukunda LGBTİ+’ların durumu tartışıldı. Özel Sektör ve Kamu Çalışanı araştırmalarının 2018 sonuçlarını paylaşıldı.

“Dünyada ve Türkiye’de Sendikal Mücadele ve LGBTİ+ Hakları” panelinde; Kaos GL’den Yıldız Tar’ın moderasyonuyla Hollanda’dan anarko-queer sendikacı Marten van den Berge, Kıbrıs’ın kuzeyinden sendikacı Semen Yönsel Saygun, Eğitim-Sen İstanbul 3 No’lu Şube LGBTİ+ Komisyonu’ndan Ayşe Panuş ve Kaos GL’den Remzi Altunpolat konuştu.

LGBTİ+ hakları, insan haklarıdır…

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Cinsiyet Kimliği Temelli Ayrımcılık’ konulu seminerine, Kaos GL’den Seçin Tuncel ve Av. Kerem Dikmen katıldı.

Af Örgütü ve Kaos GL Derneği ortaklığında Mardin’deruh sağlığı alanında çalışan meslek gruplarına yönelik “LGBTİ+ Hakları ve Ayrımcılıkla Mücadele Eğitimi” düzenledi.                                                             

Danışmanlık hizmeti: danisma@kaosgl.org

Kaos GL Derneği, telefon ve mail yoluyla, mülteci ve Türkiyeli LGBTİ’lere sosyal danışmanlık hizmeti sağlıyor. Aralıksız olarak danışmanlık veren Kaos GL, yasal haklar, eğitim, sağlık, askerlik başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara danışmanlık hizmeti sağlamaya devam ediyor. Danışmanlık almak isteyen LGBTİ+’lar Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

Kaos GL araştırma ve yayınları…

Kaos GL Derneği, 2018 yılına ait LGBTİ+’ların İnsan Hakları Raporu’nu yayınladı.

“LGBTİ’nin İ’si: İnterseksler Vardır” ile “Bi+seksüeller Burada!” broşürlerinin cep broşür formatıyla ikinci baskıları yayında.

Türkiye'de LGBTİ+ haklarının durumuna dair altı uzmanın kaleme aldığı makalelerden oluşan “Perspektifler: Türkiye’de LGBTİ+ Hakları” adlı kitap Kaos GL Derneği’nin bir diğer yayını.

Kaos GL Dergisinin 166. sayısı “Bir İnsan Hakları İhlal Aracı Olarak Hukuk” dosya konusuyla yayında.

Homofobik ve Transfobik Nefret Söyleminin Haziran Ayı İnternet Seyri: Onur Ayında “toplu” yürüyüş yasağı: “Allah razı olsun valimizden”

Kaos GL Derneği’nin sözlü tarih projesi Renkli Ekran'da Mine YanatCan Yaman ve Yeşim Başaran anlatıyor.

Kaos GL Derneği ve Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi işbirliğinde gerçekleşen Türkiye'de Özel Sektör ve Kamu Çalışanı LGBTİ+'ların Durumu 2019 Araştırması ile 2019 Nefret Suçları Araştırması sürüyor.

Derneğin 2018 Yıllık Faaliyet Raporu dijital ortamda yayımlandı.

Kaos GL Derneği Aylık Faaliyet Raporu Haziran ayı bülteninin tamamı işte burada…


Etiketler: yaşam
nefret