25/04/2020 | Yazar: Kaos GL

Diyanet’in nefret hutbesine HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu tepki gösterdi, “Bu bir nefret suçudur” dedi.

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu: Bu bir nefret hutbesidir! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Diyanet’in LGBTİ+’ları ve HIV’le yaşayanları hedef alan nefret hutbesine ilişkin açıklama yaptı.

Kerestecioğlu, pandemi günlerinde partisinin Ankara il örgütü sosyal medya hesabından yayınlanan gündem değerlendirme videolarında Diyanet’in hutbesine şu sözlerle değindi:

“Diyanet Cuma günü bir hutbe yayınladı. LGBTİ’lere ve zina konusuna yönelik. Bu bir nefret hutbesiydi gerçekten. Aslında öyle bir algı karıştırıyordu ki, insanların kafasını karıştırıyordu; çünkü başka bir virüsle uğraşırken HİV virüsünden bahsediyor ve aynı zamanda bu insanları suçluymuş gibi hedef haline getiriyor. Böyle bir hutbenin, böyle bir dayanışma zamanında yayınlanması ve insanları hedef haline getirmesi nefret suçudur ki İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi de bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.”

Diyanet’ten nefret hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın merkezi Cuma hutbesinde yine hedef LGBTİ+’lar ve HIV’le yaşayanlardı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Ramazan: Sabır ve İrade Eğitimi” başlıklı hutbesinde nefret ve ayrımcılık saçtı.

Cuma hutbesi ülke genelindeki camilerde okunuyor. Hutbede eşcinseller ve HIV’le yaşayanlar şu ifadelerle hedef gösterildi:

“Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın İslamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, sağlık, din/inanç, siyaset, sağlık hakkı
İstihdam